Un producător român de cosmetice organice, intrare pe piața franceză Un producător român de cosmetice organice, intrare pe piața franceză
Careless Beauty, companie românească ce promovează cosmetica integral organică, printr-un procentaj de 0% substanţe de sinteză, s-a lansat recent şi pe piaţa franceză. Careless... Un producător român de cosmetice organice, intrare pe piața franceză

Careless Beauty, companie românească ce promovează cosmetica integral organică, printr-un procentaj de 0% substanţe de sinteză, s-a lansat recent şi pe piaţa franceză.

Careless Beauty este singurul brand românesc brevetat de cosmetică organică şi deţine până în prezent 4 brevete de invenţie. De asemenea, produsele Careless Beauty sunt notificate conform standardelor europene, pe platforma CPNP.

Cu o vechime de peste 20 de ani pe piaţa românească, Careless Beauty a fost înfiinţată de Elena Oancea – fondator, chimist, estetician, şi de Ioana Adina Oancea – farmacist, estetician. Pentru iniţiatoarele companiei, cosmetica organică înseamnă reîntoarcerea la natură, la reţetele de înfrumuseţare moştenite de la bunici, la tradiţii. Precursoare, în România, ale unui trend de strictă actualitate în cosmetica organică şi cosmetica vegetală, neurobiologia, Elena şi Adina Oancea oferă astăzi alternative complexe şi complet naturale de menţinere a sănătăţii şi frumuseţii pielii prin gamele de produse cosmetice şi tehniciile de tratamente faciale create sub brandul Careless Beauty.

Compania cu capital integral românesc are în portofoliu 22 de produse şi în fiecare an lansează altele noi. Fiecare produs conţine combinatii personalizate de extracte din peste 10 specii de plante, atent recoltate din culturi proprii, procesate manual şi atent supravegheate în perioada de macerare. Careless Beauty foloseşte materie primă integral românească de pe plantaţiile proprii şi lucrează cu peste 40 de specii de plante româneşti care şi-au confirmat potenţialul în tratarea afecţiunilor dermatologice şi restabilirea echilibrului la nivel epidermic. Produsul-vedetă este crema de cătină cu căpăceală de albine, iar noul elixir vegetal cu 13 uleiuri eterice are, de asemenea, o notorietate din ce în ce mai mare pe piaţă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Natura oferă o gamă infinită de metode de îngrijire a tuturor tipurilor de piele. Motivul pentru care Careless Beauty există este descoperirea naturii în toată frumuseţea ei şi dezvăluirea beneficiilor aduse pielii. O specie de plantă poate cuprinde sute de compuşi chimici, biologic activi, recunoscuţi foarte uşor de către organismul nostru. Un produs de sinteză nu este la fel de rapid acceptat de către piele sau, în multe cazuri, nu este acceptat deloc. Avantajul major al extractelor din plante româneşti pe care le utilizăm în compoziţia produselor Careless Beauty este că au o penetrabilitate foarte mare, sunt recunoscute rapid de către organism şi deţin o compoziţie chimică foarte variată, bogată în principii active. Secretul tehnologiei Careless Beauty constă în concentraţiile de extracte regăsite în produs. Nu producem la scară largă, fiindcă pentru a ne asigura de materia noastră primă avem nevoie de toate cele patru anotimpuri“, declară Elena şi Ioana-Adina Oancea, creatoarele Careless Beauty.

În România sunt peste 3.500 de specii de plante cu potenţial terapeutic – un avantaj faţă de Asia sau America, în partea de nord a Europei aceste plante nu cresc.

Serviciile de cosmetică organică oferite de Careless Beauty în saloanele proprii continuă, de asemenea, perfectiunea organicului: se desfăşoară fără aparatură de specialitate, într-un mediu aproape rustic, menit să apropie omul de natura autentică. Un tratament cosmetic organic complet durează aproximativ 2 h.

Ca strategie de business viitoare, Elena şi Adina Oancea vizează investiţii în extinderea culturilor, întrucât au nevoie de mai multă materie primă, o investiţie în partea de semi-tehnologizare, o linie automatizată de ambalare şi etichetare. Ca noutăţi de portofoliu, compania va lansa perne şi saltele din plante, cu efect de ameliorare a  sforăitului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: