Germanii de la Hornbach ajung la 2,186 miliarde de euro în S1 2016 Germanii de la Hornbach ajung la 2,186 miliarde de euro în S1 2016
Concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA a menținut tendința pozitivă înregistrată în primul trimestru din anul financiar curent şi în al doilea trimestru.... Germanii de la Hornbach ajung la 2,186 miliarde de euro în S1 2016

Concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA a menținut tendința pozitivă înregistrată în primul trimestru din anul financiar curent şi în al doilea trimestru. Astfel, în perioada 1 iunie – 31 august 2016 business-ul companiei s-a majorat cu 6,8%, atingând 1,07 miliarde euro.

Raportat la primul semestru, afacerile concernului au crescut cu 6,4%, la 2,186 miliarde de euro. De asemenea, rezultatul operațional (EBIT) s-a majorat pe parcursul celui de-al doilea trimestru cu 2,2%, la 76 milioane de euro și, cumulat în prima jumătate de an, cu 0,9%, la 152,5 milioane de euro. În acest context, grupul Hornbach confirmă prognoza cu privire la cifra de afaceri şi veniturile întregului an 2016/2017.

Dinamicia ridicată a cifrei de afaceri a întregului grup a fost puternic influenţată de cele 154 de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit, gestionate de către cel mai mare sub-concern operativ, Hornbach Baumarkt AG. În acest context, vânzările după primele șase luni ale magazinelor au depășit, pentru prima dată, pragul de 2 miliarde de euro. Astfel, cifra de afaceri a sub-concernului a înregistrat, în primul semestru al anului 2016/2017, o creștere de 6,7%, la 2.062,5 milioane de euro (în anul precedent, 1.933,4 milioane de euro), după o creștere în cel de-al doilea trimestru de 7,0%, atingând 1.003,6 milioane de euro (în anul precedent, 938,2 milioane de euro). Cu raportare la o suprafață și un curs de schimb similare, sub-concernul și-a majorat cifra de afaceri în cel de-al doilea trimestru cu 4,5%.

„În Germania, magazinele noastre de materiale de construcții și grădinărit, cu o creștere de 2,5% raportată la o suprafață similară, au înregistrat o evoluție mult mai bună în comparație cu media din sectorul DIY“, a declarat Albrecht Hornbach, președintele consiliului de administrație al Hornbach Management AG.

„Această performanță este subliniată şi de rezultatul excelent obținut în cadrul studiului privind satisfacţia clienţilor germani în 2016“, a mai adăugat reprezentantul companiei.

În cadrul celui mai renumit sondaj de opinie organizat în rândul consumatorilor pentru comercianți germani, ale cărui rezultate au fost publicate în urmă cu numai câteva zile, Hornbach a ocupat primul loc la capitolul satisfacției globale în rândul magazinelor de materiale de construcții și bricolaj, cu media de 2,20. În cele 46 de categorii suplimentare de evaluare, Hornbach a ocupat de 19 ori primul loc.

„Consumatorii nu s-au rezumat să confirme calitatea noastră de lideri în domeniul prețurilor, aceștia au subliniat şi consultanţa ridicată pe care o oferim, cea mai bună calitate a produselor și cea mai mare varietate și diversitate de articole disponibile pentru comercializare“, a mai spus Albrecht Hornbach.

Cele mai importante creşteri în cadrul sub-concernului Hornbach Baumarkt AG au provenit, în primul semestru, din regiunea altor state europene. Ponderea acestora la cifra de afaceri a sub-concernului s-a majorat cumulat de la 42,3% la 44,6%. Cu raportare la o suprafață și un curs de schimb similare, cifra de afaceri a magazinelor din statele europene, fără a fi luată în calcul Germania, s-a majorat în cel de-al doilea trimestru cu 7,7%, iar la nivel de semestru cu 7,1%.

Totodată, rezultatul operațional (EBIT) al grupului Hornbach a atins, după prima jumătate a exercițiului financiar 2016/17, nivelul de 152,5 milioane de euro și a depășit în acest mod cu 0,9% nivelul din anul precedent (151,1 milioane de euro). În cadrul sub-concernului Hornbach Baumarkt AG, cu o valoare cumulată de 119,5 milioane euro, EBIT a scăzut foarte puțin în raport cu valoarea anului precedent, de 122,4 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: