OLX România lansează Storia. Cui se adresează noua platformă? OLX România lansează Storia. Cui se adresează noua platformă?
OLX România a lansat, astzi, www.storia.ro, un site de anunțuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar. Reprezentanții companiei susțin că platforma Storia face parte din soluția propusă... OLX România lansează Storia. Cui se adresează noua platformă?

OLX România a lansat, astzi, www.storia.ro, un site de anunțuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar. Reprezentanții companiei susțin că platforma Storia face parte din soluția propusă de OLX pentru aceast domeniu, în completarea categoriei OLX Imobiliare și a soluției CRM AtlaStock, care facilitează accesul pe ambele platforme. În continuare, OLX rămâne accesibil pentru vânzătorii privați, aceștia beneficiind de trei anunțuri gratuite la fiecare 30 zile.

Anunțurile din noul site au o calitate ridicată și oferă informații suplimentare față de cele prezentate pe OLX, astfel încât procesul de căutare să fie cât mai relevant. Fiecare proprietate este însoțită de harta completă a zonei, ce conține și punctele de interes din imediata apropiere precum spitale, farmacii, magazine, școli și locuri de joacă. Site-ul permite utilizatorilor să adauge un număr mai mare de fotografii, video-uri de prezentare și tururi virtuale ale proprietăților listate.

Cu opt categorii principale, pe Storia se găsesc anunțuri variate precum vânzarea și închirierea de apartamente, case, terenuri, spații comerciale și de birouri, depozite și hale. În plus, site-ul include și o secțiune dedicată ansamblurilor rezidențiale, având o paletă largă de oferte.

“Din dialogul continuu pe care l-am avut în ultimul an, atât cu agențiile imobiliare, cât și cu utilizatorii OLX aflați în căutarea unei locuințe, am înteles că existau nevoi pe care nu le acopeream complet, precum calitatea cât mai bună a anunțurilor sau posibilitatea unor căutări avansate în cadrul site-ului. Decizia de a lansa Storia și de a oferi o soluție completă pentru profesioniștii din piața imobiliară vine așadar firesc. Ne bazăm pe expertiza pe care o avem în piața locală cu Autovit.ro, site-ul dedicat exclusiv verticalei auto, dar și pe experiența regională în gestionarea platformelor de anunțuri imobiliare în țări precum Polonia sau Portugalia“, menționează Cristina Gheorghițoiu (foto), General Manager Naspers Classifieds România. 

Potrivit oficialilor companiei, OLX ar deține, azi, circa 50% din piața de anunțuri imobiliare. În prezent, pe OLX.ro, sunt circa 400.000 de anunțuri, dintre care aproximativ 160.000 sunt active lunar. Per total, OLX.ro atrage 1,5 miliarde de afișări, lunar. Cristina Gheorghițoiu estimează că până la sfârșitul anului vor fi circa 50.000 de anunțuri și pe Storia.ro.

Cu toate că nu a declarat valoarea investiției, managerul general al  Naspers Classifieds România este de părere că recuperarea investiției se va realiza în maximum doi ani.

În continuare, OLX rămâne accesibil pentru vânzătorii privați, aceștia beneficiind de trei anunțuri gratuite la fiecare 30 zile. Pentru profesionistii din domeniu există mai multe optiuni. Astfel, aceștia își pot adăuga anunțurile doar pe OLX la prețuri ce încep de la 0.95 euro/anunț prin alegerea unui pachet comercial dintre cele prezentate.

Agențiile pot alege și publicarea ofertelor lor exclusiv pe Storia, unde vor plăti 3.99 euro pentru fiecare anunț în parte. Varianta integrată, care oferă acces la toate cele trei servicii (publicarea anunțurilor pe OLX și Storia, respectiv gestionarea unitară a acestora din AtlaStock), are un preț de pornire de 0.30 euro/anunț.

“În acest moment, pachetul comercial ce integrează toate cele trei servicii (OLX, platforma AtlaStock și Storia) este soluția premium pe care o oferim sectorului imobiliar. Mai mult, aceasta este recomandarea noastră către toți profesioniștii ce își doresc expunere dublă pentru anunțurile lor la un preț cât mai accesibil.“ declară Sorin Bălan, Head of Real-Estate Naspers Classifieds România.

Platforma Storia este lansată în prezent în versiunea Beta, fiind accesibilă atât din varianta desktop, cât și din cadrul aplicațiilor mobile realizate pentru sistemele de operare iOS și Android.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: