HealthLife&Style

Dr. Adrian Mina: Energizantele vă distrug dinții!

Băuturile energizante atacă dinții, iar acest lucru se observă cel mai bine la sportivii care obișnuiesc să consume acest tip de băuturi. Medicul stomatolog Adrian Mina explică în ce mod afectează acest produs sănătatea celor care îl consumă.

Un studiu realizat recent demonstrează că din ce în ce mai mulți sportivi de top își strică dinții, iar de vină ar fi exclusiv băuturile energizante pe care le consumă!

“Este important să ai un regim alimentar sănătos la orice vârstă, cu atât mai mult dacă ești sportiv și faci efort fizic susținut, cum este cazul sportivilor. Aceștia, deși au un regim alimentar echilibrat și consultă medicul stomatolog cu regularitate, au totuși probleme dentare. Motivul? Băuturile energizante, gelurile și batoanele proteice consumate pentru creșterea performanței sunt printre produsele icare duc la apariția problemelor dentare”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.

Conținutul ridicat de zahăr al acestor băuturi energizante s-ar părea că este de vină pentru apariția problemelor la nivel dentar în ciuda igienei orale realizate corespunzător.

“Conținutul crescut de zahăr al acestora favorizează apariția cariilor dentare, deși persoanele în cauză prezintă o igienă dentară riguroasă, cu realizarea periajului dentar de două ori pe zi și folosirea aței dentare. Cariile dentare se produc din cauza dezechilibrelor determinate de modificarea ph-ului cavității orale, ca urmare a consumului de băuturi și geluri energizante și a batoanelor proteice bogate în zaharuri”, adaugă medicul stomatolog Adrian Mina, de la DaVinci Dental Clinic.

Însă nu doar dinții se pot îmbolnăvi din pricina consumului de băuturi energizante și batoane proteice, ci și gingiile.

“O altă problemă întâlnită la sportivi este îmbolnăvirea gingiilor. Problema este pusă pe baza consumului de produse energizante”, dezvăluie medicul stomatolog Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina explică ce ar trebui făcut pentru evitarea apariției unor astfel de probleme la nivel dentar și gingival.

„Una dintre metodele de prevenire a cariilor dentare și a îmbolnăvirilor dentare este în primul rând diminuarea aportului de zahăr prin reducerea cantitativă a produselor mai sus menționate. De asemenea, o creștere a cantității de fluor în aportul zilnic va crește rezistența dinților la carie și îi va proteja de factorii nocivi rezultați în urma procesării zahărului de către microorganismele din cavitatea orală. Creșterea aportului de fluor se poate face în mod optim, prin introducerea în rutina zilnică a apelor de gură, bogate în fluor și a fluorizărilor regulate în cabinetul stomatologic”, recomandă medicul Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este considerat unul dintre cei mai respectați medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numără persoane publice din România, dar și de peste hotare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button