Singura competiție internațională de dezbateri deschisă elevilor români revine la început de septembrie Singura competiție internațională de dezbateri deschisă elevilor români revine la început de septembrie
A cincea ediție a turneului internațional „ARGO Open”, singura competiție internațională de dezbateri pentru elevi din România, va fi organizat de ARGO Debate (http://argodebate.ro)... Singura competiție internațională de dezbateri deschisă elevilor români revine la început de septembrie

A cincea ediție a turneului internațional „ARGO Open”, singura competiție internațională de dezbateri pentru elevi din România, va fi organizat de ARGO Debate (http://argodebate.ro) în perioada 2-6 septembrie 2016, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Ploiești.

În cadrul competiției de dezbateri se vor confrunta 30 de echipe formate din 3-5 elevi, cu vârste cuprinse între 13-19 ani, din țări precum România, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia și Uganda. Temele de discuții ale participanților vor fi subiecte planificate dar și subiecte de moment, dezbaterile fiind susținute în limba engleză. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.

„Mi-am dorit să organizăm o competiție internațională încă din perioada în care eu făceam dezbateri și este o mândrie să organizăm cea de-a V-a ediție la Ploiești. „ARGO Open” 2016 reprezintă o cale de acces în promovarea valorilor din educația românească, potențialul elevilor români dar și un mijloc de expunere a conceptului de „debate”, un concept nu foarte cunoscut în România”, explică Șerban Pitic, Președinte ARGO Debate.

argoOpen„ARGO Open” este o oportunitate pentru elevii din România să își dezvolte competențe de discurs public, comunicare, gândire critică (critical thinking), toleranță pentru opinia celuilalt, ascultarea activă, abilități necesare pentru viitoarea traiectorie profesională.

Dezbaterea (debate-ul) este un mijloc pentru a dezvolta abilități de dezvoltare personală, de a participa la schimburi educaționale pentru elevii din România dar și de formare a unor competențe necesare la viitoarele locuri de muncă.

 „ARGO Open”, singura competiție internațională de dezbateri pentru elevi din România își propune să aducă laolaltă elevi din mai multe țări pentru discuții, în care echipele dezbat teme de actualitate, într-un cadru organizat.

Finala va avea loc marți, 6 septembrie 2016, ora 11.00, în Sala Polivalenta a Hotelului Central din Ploiești unde se vor confrunta echipele care au demonstrat cele mai bune abilități de oratorie și argumentare. Juriul competiției „ARGO Open” este format din alumni, profesori români și arbitrii internaționali.

ARGO Debate este o asociație educațională care promovează dezbaterile ca mijloc educațional și ca sport intelectual la nivel județean și regional. Din anul 2009 funcționează ca asociație, însă tradiția clubului datează din anul 1994. De-a lungul celor 7 ani de existență, peste 3.000 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani au participat la traininguri, workshopuri, activități de club, susținute de către membrii și alumnii ARGO Debate. Prin intermediul ARGO Debate, elevii români au participat la dezbateri educaționale în Europa de Vest și de Est, Statele Unite ale Americii, Canada, Africa de Sud, Thailanda, Singapore, Qatar. Elevii români au obținut rezultate foarte bune împreună cu celelalte echipe din asociațiile membre ARDOR. În cadrul ARGO Debate există 8 cluburi de dezbateri care promovează și susțin conceptele de dezbateri printre elevii din liceele din Ploiești, Sinaia, Băicoi și Târgoviște.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: