BusinessInvestitii

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza cea de-a 15-a editie a programului Spatii Verzi

MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 15-a ediție a programului Spații Verzi. Programul este o platformă de responsabilitate socială prin care se urmărește implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de mediu pentru care MOL România oferă fonduri de peste 796.000 lei.

„De 15 ani, programul Spații Verzi educă și formează tinerii în spiritul respectului față de natură, contribuind astfel la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos. MOL România este partener de încredere al comunității printr-o serie de platforme și inițiative de responsabilitate socială privind mediul, sănătatea, cultura sau educația, prin care am încercat să identificăm și să acoperim nevoi reale ale comunităților. Spații Verzi este cea mai veche platformă de responsabilitate socială a companiei, prin care am reușit nu doar să contribuim la crearea unui mediu mai curat, dar și la creșterea gradului de conștientizare a problemelor de mediu în rândul a sute de mii de copii și tineri” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

Organizațiile de mediu pot depune, până la data de 20 februarie, cereri de finanțare pentru poiecte care se încadrează într-una dintre cele două componente ale programului: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate. Proiectele selectate în cadrul componentei Spații Verzi Urbane primesc o finanțare maximă de 11.000 de lei/proiect, în timp ce finanțarea pentru componenta Arii Naturale Protejate este de maximum 26.000 de lei/proiect.

„În ultima perioadă aproape nu există zi în care să nu ne parvină știri legate de poluarea din orașe, despre insuficiența spațiilor verzi, despre degradarea habitatelor naturale sau despre problemele legate de biodiversitate sa. Programul nostru comun cu MOL România prin intermediul  proiectelor finanțate , implementate de un număr semnificativ de voluntari, copii și adulți inimoși, reprezintă o doză de speranță că putem evolua și înspre bine în ceea ce privește respectul față de mediu”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Sumele maxime acordate proiectelor, atât în cadrul componentei Spații Verzi Urbane cât și în cadrul componentei Arii Naturale Protejate, au crescut față de ediția anterioară. Astfel, pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane sau pentru programele organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității suma maximă ce poate fi acordată per proiect a crescut cu 1.000 lei, la 11.000 lei. Pentru promovarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare per proiect s-a majorat cu 6.000 de lei, la 26.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button