Mentenanța constantă crește cu 50% durata de viață a aparatelor de aer condiționat Mentenanța constantă crește cu 50% durata de viață a aparatelor de aer condiționat
Vă povesteam, zilele trecute, că am montat un aparat de aer condiționat în livingul renovat de curând. Am ales tot brandul Daikin, distribuit de... Mentenanța constantă crește cu 50% durata de viață a aparatelor de aer condiționat

Vă povesteam, zilele trecute, că am montat un aparat de aer condiționat în livingul renovat de curând. Am ales tot brandul Daikin, distribuit de Avi Compact, după ce anul trecut am mai montat un aparat de climatizare în camera pe care o folosim pentru birou. Pentru că am folosit intens aparatul montat anul trecut, am rugat echipa Avi Compact să se ocupe și de mentenața aparatului din birou.

Întreținerea corectă a unui aparat de aer condiționat îi crește durata de viață cu până la 50%. Pentru o întrebuințare optimă se recomandă efectuarea a două revizii anuale (înainte și după sezon), precum și curățarea filtrelor interioare, mai ales în zonele urbane aglomerate și cuu mult praf.

Mentenața are multe beneficii. În primul rând previne defecțiunile, iar pe termen lung acest lucru înseamnă o reducere de buget, dar și o durată de viață mai mare a echipamentului.

În al doilea rând, asigură o funcționare mai eficientă. Curățarea schimbătoarelor de căldură presupune un consum mai mic de energie și o încărcare mai scăzută pentru compresor și ventilatoare. Acest aspect este cu atat mai important pentru echipamentele instalate în zonele cu trafic intens sau acolo unde există puf de plop.

Întreținerea corectă a unui sistem de climatizare îi crește durata de viață până la 10-12 ani.

Specialiștii Avi Compact au observat în ultimii trei ani o schimbare a tipologiei clientului rezidențial. Pe lângă faptul că se informează foarte bine înainte de a lua decizia de achiziție, clienții au devenit din ce în ce mai conștienți de realizarea mentenanței.

Recomandarea Avi Compact este ca încă de la început să ne adresăm pentru aceste servicii unor firme de specialitate, certificate conform legii (de către Asociația Generală a Frigotehniștilor din România) pentru lucrări de mentenanță la echipamentele ce functionează cu agenți frigorifici. Un sistem de aer condiționat care nu este bine întreținut este mai probabil să întâmpine probleme de funcționare exact atunci când avem mai mare nevoie de el, adică în timpul sezonului de vârf.

Întreținerea și curățarea corespunzătoare, în plus față de mentenața cu firma specializată, sunt necesare deoarece unele componente interne ale aparatului de aer condiționat se umezesc în timpul folosirii. Acestea trebuie să fie curățate pentru a preîntâmpina dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor.

Curățarea echipamentului de către beneficiar  se va face de câte ori  este necesar. Ca și reguli pentru această curățare, menționăm:

  • Întodeauna, înainte de efectuare, se oprește alimentarea cu energie electrică prin decuplarea întrerupătorului sau scoaterea din priză, după caz.
  • Nu se folosesc benzină, benzen, diluant, praf de șlefuit pentru a evita decolorarea sau deformarea plasticului.
  • Nu se folosesc apă sau aer la temperaturi mai mari de 40 grade pentru a evita deformarea plasticului.
  • Nu se folosește peria de frecat pentru a nu desprinde finisajul de pe suprafețe.
  • Trebuie curatat schimbatorul de caldura al unitatilor interioare folosind produse cu actiune antibactericida si antivirala
  • Trebuie realizat un tratament specific pentru tavita de condens, impotriva mucegaiului si pentru combaterea mirosurilor
  • Trebuiesc verificate eventualele scapari de freon ale echipamentului
  • Se vor curața filtrele de aer ori de câte ori este necesar. Un aparat cu filtrele murdare nu poate dezodoriza sau curăța aerul, diminuează încălzirea/ răcirea și, de asemenea, poate provoca mirosuri neplăcute.

Avi Compact este în acest moment cea mai mare companie care furnizează soluții integrate de instalații și climatizare. Este principalul distribuitor al celor mai importante și inovatoare branduri de instalații și climatizare, iar de 14 ani distribuitorul Daikin nr. 1 în România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: