6 avantaje pe care le ai atunci cand mergi în croazieră pe Costa Venezia 6 avantaje pe care le ai atunci cand mergi în croazieră pe Costa Venezia
După cum bine știți, ne place să călătorim și nu ratăm nicio lună din an în care să nu facem cel puțin un city... 6 avantaje pe care le ai atunci cand mergi în croazieră pe Costa Venezia

După cum bine știți, ne place să călătorim și nu ratăm nicio lună din an în care să nu facem cel puțin un city escape. Fie că plecăm în afara țării sau doar un weekend în România, suntem încântați să descoperim locuri noi pentru noi sau să ne bucurăm de altele care ne-au intrat deja la suflet. Dar, dar… de data aceasta, eu și Mihaela am încercat să schimbăm un pic rețeta. Și uite așa, în luna mai a acestui an am decis să plecăm într-o croazieră. Una liniștită, pe Costa Venezia. Itinerariul… de poveste!

Înainte să vă povestim câte ceva despre aventurile și locurile pe care le-am vizitat în timp ce călătoream pe Costa Venezia, vrem să vă prezentăm câteva din avantajele unei vacanțe la bordul acestei nave de croazieră.

Portul

Îmbarcarea pe Costa Venezia se face din noul terminal al Galataport. Un loc plin de restaurante și magazine de tot felul, un loc perfect pentru shopping înainte de a pleca în călătorie sau pentru a cumpăra suveniruri la întoarcerea spre casă. Totul este bine organizat aici, iar filtrele de securitate prin care treci până să ajungi pe vapor te fac să te simți în siguranță la bordul navei. Unde mai pui că view-ul de pe Costa către Istanbul îți taie răsuflarea.

Decorul venețian

Odată ce ai intrat pe vapor te simți ca în Veneția. Totul are bun gust. Interioarele navei sunt inspirate din cele mai cunoscute locuri, piețe, personaje și simboluri ale Veneției. Teatrul navei amintește de teatrul „La Fenice” din Veneția; sala principală amintește de „Piazza San Marco”, în timp ce cele două restaurante principale „Marco Polo” și „Canal Grande”, sunt un omagiu.

La bordul navei sunt expuse și două gondole autentice, produse de artizanii din Squero di San Trovaso. Sunt printre atracțiile turiștilor în materie de poze. Să nu mai spune de Gradina Veneziană de la puntea 15, locul unde lumea se adună pentru relaxare, plajă, muzică bună, cocktails și socializare.

Camera

Noi am ales să bifăm o cameră cu balcon. Este un „must” dacă tot alegi o croazieră. O terasă mare doar pentru tine, pentru a experimenta frumusețea mării la orice oră din zi și din noapte și pentru a fotografia momente memorabile.

Și apoi, ce este mai bun decât micul dejun pe balcon, cu o vedere diferită în fiecare zi?

Peisajele pe care le admiri, cafeau de dimineață servită pe terasă, dar și pozele trimise prietenilor chiar de pe balcon sigur îi vor tenta și pe aceștia să vină într-o astfel de experiență.

Restaurantele

Ca oaspete la bordul Costa Venezia poți alege să guști cele mai bune mâncăruri tradiționale italiene sau să te lași răsfățat de o selecție largă de preparate din bucătăria mediteraneană. Cele două restaurante principale, Marco Polo și Canal Grande, îți vor permite să te cufunzi pe deplin în atmosfera venețiană.

Ca idee, la restaurantul Canal Grande poți experimenta fiorul unei plimbări de-a lungul Grand Canale, ai ocazia să stai lângă o adevărată gondolă și să admiri „Podul Suspinelor”. Și să deguști mâncăruri autentice din bucătăria italiană, venețiană și mediteraneană în funcție de itinerarii și mese, precum și specialități din țările vizitate în timpul croazierelor.

Și nu ne oprim aici. Pe Costa Venezia există și restaurante unde meniul este al unor chefi cu stele Michellin. Se plătește în plus, dar experiența merită toți banii. Altfel spus, trei bucătari de renume mondial: Bruno Barbieri, Hélène Darroze și Ángel León, cu trei meniuri noi, vă așteaptă pe Costa Venezia. Dar să nu uităm nici de restaurantele cu specific japonez sau chinezesc. Se regăsesc la bordul vasului și merită o vizită într-una dintre seri.

Nu puteam să nu includem în meniu și o înghețată artizanală italiană adevărată servită la 30 de metri deasupra nivelului mării. Pe Costa Venezia găsiți Gelateria Dolce Vita, un loc unde oaspeții se pot bucura și de ciocolată, dar și de alte produse de patiserie tradiționale italiene delicioase.

Distracția

Păi să începem cu începutul. Teatrul Rosso este locul unde veți descoperii spectacole fantastice în fiecare seară, începând cu „Sapori d’Italia”, dedicat stilului și pasiunii italiene, trecând apoi prin „Veneția îndrăgostită”, bazată pe legenda celebrului spărgător venețian Giacomo Casanova.

În plus, oaspeții Gondola Lounge vor avea ocazia să experimenteze o călătorie pe o gondolă venețiană autentică, purtându-vă cu ajutorul realității virtualeîntr-un un adevărat tur al canalelor Veneției! Acest lounge va oferi, de asemenea, o mare varietate de activități de divertisment, cum ar fi jocuri, cursuri de dans venețian, crearea de măști de carnaval și cursuri de pictură.

Nu ratați Lounge delle Stelle. Un loc rafinat și elegant în care oaspeții se pot simți ca adevăratele staruri pe covorul roșu alături de cele mai faimoase vedete, cu ocazia „Festivalului de Film Costa Venezia”. Tot aici am descoperit și câteva statuete de ceară (ca la Muzeul Madame Tussauds) cu personaje celebre din lumea filmului.

Minigolful și terenul de aventură Rope Garden sunt perfecte pentru provocarea prietenilor și familiei, în timp ce parcul acvatic Laguna, cu cele trei tobogane ale sale, este ideal pentru a vă distra în valuri și stropi. Squok Club și Teen Club vor oferi numeroase activități pentru copii și adolescenți pentru a avea o vacanță grozavă la bordul Costa Venezia.

La clubul Squok, copiii pot participa, de asemenea, la petreceri tematice speciale, jocuri interactive pentru întreaga familie, vânătoare de comori, karaoke și spectacole de talente și se vor distra cu costume, decorațiuni, măști și machiaj.

Pe vapor mai există teren de fotbal, de baschet, pistă de alergare și multe alte zone pentru a vă petrece timpul liber. Zona de SPA este bine delimitată, iar serviciile sunt contra cost. Terapeuții sunt aleși dintre cei mai buni, iar timpul petrecut este de calitate. Ahh… era să uităm de piscine și jacuzzi. Le veți găsi cu siguranță pentru că locul este magnet pentru turiștii de pe vas.

Excursiile

După cum vă spuneam, în fiecare colț al lumii vă așteaptă o aventură accesibilă, pentru fiecare gust, antrenament, vârstă și abilitate. Iar cei de la Costa Venezia au în program, atunci când vaporul acostează într-un port, o serie destul de vastă de excursii și activități.

De la vizite în locuri turistice arhicunoscute, la experiențe precum degustări de vinuri, vizite la muzee, tururi ghidate de street food și multe altele. Trebuie doar să vi le rezervați cu cel puțin o zi înainte pentru a fi siguri că vă numărați printe cei cu un loc în aceste excursii în afara vasului de croazieră.

PS. În următorul material vom detalia itinerariul nostru pe Costa Venezia. O săptămana dedicată Turciei și Greciei. Include chiar și o oprire de două zile și o noapte în Istanbul, frumoasele destinații turcești Izmir și Bodrum, insula Mykonos și, nu în ultimul rând, Atena.

Ep. 1

 

Ep 2.

 

Ep 3.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: