Ziua Pamantului, sarbatorita de hotelurile din Romania ale grupului Accor Ziua Pamantului, sarbatorita de hotelurile din Romania ale grupului Accor
Pe 22 aprilie, peste 1 miliard de oameni din intreaga lume marcheaza  Ziua Pamantului, cel mai mare si cel mai cunoscut eveniment mondial pentru... Ziua Pamantului, sarbatorita de hotelurile din Romania ale grupului Accor

Pe 22 aprilie, peste 1 miliard de oameni din intreaga lume marcheaza  Ziua Pamantului, cel mai mare si cel mai cunoscut eveniment mondial pentru protectia mediului. Declarata sarbatoare oficiala a planetei Pamant in 2009 de catre Organizația Națiunilor Unite, ziua de 22 aprilie declanseaza in fiecare an mii de actiuni individuale sau institutionale pentru un viitor mai curat și mai verde. 

Si in acest an, grupul AccorHotels, unul dintre cei mai mari operatori hotelieri din lume, organizeaza diverse actiuni de mediu in toate cele 92 tari in care activeaza, si in care sunt implicati 190.000 de angajati din 3.900 de hoteluri.

In fiecare tara, angajatii Accorhotels participa la actiuni de reimpadurire, de ecologizare sau colectare de deseuri.

Colectare de deseuri electronice in 22 aprilie la Ibis Gara de Nord : premii in hotelurile grupului

In Romania, grupul Accor  opereaza in Bucuresti, Constanta si Sibiu 7 hoteluri de 4 si 3 stele: Pullman, Novotel, Mercure si Ibis.  Anul acesta de Ziua Pamantului, AccorHotels Romania va organiza o actiune de colectare de deseuri  si echipamente electrice  si electronice. Impreuna cu ONG-urile partenere, Ateliere fara frontiere si Ecotic, grupul Accor instaleaza un punct de colectare a deseurilor electronice in parcarea hotelului Ibis Bucuresti Gara de Nord din Calea Grivitei nr 143.

Pot fi aduse, intre orele 10 :30-20 :00, echipamente electrice si electronice de orice tip, aparate electrocasnice, dar si baterii uzate.  La colectarea de deseuri sunt invitati sa participe nu doar angajatii, clientii sau partenerii grupului, dar si toti locuitorii din Bucuresti. Acestia vor putea castiga la tombola Zilei Pamantului premii foarte tentante  oferite de hotelurile Accor din Romania. Astfel, participantii  isi pot transforma echipamentele electronice stricate sau bateriile uzate, din deseuri inutile, in weekend-uri cu cazare gratuita la Ibis in Sibiu, Constanta si Bucuresti, sau in invitatii la restaurantele de la Ibis, Novotel, Mercure si Pullman.

Caravana EcoticDe asemeni, pe 22 aprilie, in parcarea de la Ibis Gara de Nord va fi deschisa publicului si caravana mobila Ecotic, expozitie cu rol educativ despre reciclare. Caravana Ecotic expune 10 echipamente dezasamblate : monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat. Pe 3 monitoare LCD din interiorul caravanei ruleaza o animatie cu informatii esentiale despre reciclarea electronicelor, despre continutul de substante periculoase al acestora, dar si despre modalitatile de reutilizare a deseurilor ca materii prime secundare. Elevii scolilor bucurestene sunt invitati sa viziteze cravana Ecotic in 22 aprilie la Ibis Gara de Nord, in cadrul saptamanii Scoala Altfel.

“AccorHotels Romania si hotelurile membre Ibis, Novotel, Mercure si Pullman invita toti bucurestenii sa participe la aceasta actiune. Ziua Pamantului este cea mai intensa campanie civica din lume, iar grupul Accor o marcheaza in fiecare an. Pentru regenerarea ecosistemelor am plantat in anii trecuti, in Romania peste 1.5 milioane de copaci”, a declarat Calin Ile, coordonator CSR al Accor Hotels  Romania.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: