Wizz Air: Taxele mai mici de aeroport susțin tarife mai mici, iar acest lucru va determina extinderea rutelor și dorința de călătorie Wizz Air: Taxele mai mici de aeroport susțin tarife mai mici, iar acest lucru va determina extinderea rutelor și dorința de călătorie
Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală și de Est, a emis astăzi următoarea declarație a CEO-ului József Váradi, referitoare la... Wizz Air: Taxele mai mici de aeroport susțin tarife mai mici, iar acest lucru va determina extinderea rutelor și dorința de călătorie

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală și de Est, a emis astăzi următoarea declarație a CEO-ului József Váradi, referitoare la apariții în presă ca urmare a unor comentarii ale Airports Council International (ACI) Europa referitoare la taxele de aeroport și la o solicitare a companiilor aeriene din Europa de a reduce aceste tarife cu caracter de monopol, pentru a încuraja creșterea economică:

Afirmația înaintată de ACI Europa conform căreia reducerea taxelor de aeroport – obișnuite sau voluntare – nu ar aduce beneficii directe pasagerilor noștri, este eronată în mai multe moduri.

wizz CEO_Varadi_Jozsef1_version_1În primul rând, o companie are succes în secolul 21 prin gestionarea propriilor costuri operaționale astfel încât să poată oferi tarife cât mai reduse pe orice rută. Putem diferenția companiile aeriene între ele în multe moduri și prin alte servicii acolo unde se poate, dar tarifele scăzute sunt principalul factor al succesului nostru. Ne concentrăm eforturile pentru a controla ceea ce putem în interiorul companiei și a ne putea adapta mai bine la condițiile de piață, care stabilesc, în cele din urmă, tarifele.

În al doilea rând, autoritățile aeroportuare trebuie să gândească pe termen lung. Taxele mai mici de aeroport susțin tarife mai mici, iar acest lucru va determina extinderea rutelor și dorința de călătorie. Ca rezultat, mai mulți oameni vor trece prin aeroport, spre beneficiul tuturor: autoritatea aeroportului, comercianții din aeroport, industria locală de turism și afacerile locale. La Wizz Air costurile mai mici creează oportunități mai mari și, pentru noi, acesta este un principiu economic de bază.

ACI Europe a publicat în cursul acestui an rezultatele unui studiu propriu, care arată o legătură importantă între dezvoltarea aeroporturilor și creșterea economică locală, în primul rând prin creșterea locurilor de muncă. În ansamblu, la fiecare 1000 de pasageri care tranzitează un aeroport este generat un loc de muncă în economie. Dacă dezvolți traficul unui aeroport vei crește numărul de locuri de muncă.

Aveți în vedere acest citat din studiul ACI: În fiecare an, aeroporturile europene și activitatea complementară de aviație susțin aproape 12,4 milioane de locuri de muncă și contribuie cu 675 de miliarde de Euro la Produsul Intern Brut. Acest lucru înseamnă 4,1% din economia europeană.

Și nu ar trebui să luăm în considerare doar locurile de muncă directe, din aeroporturi, ci și pe cele indirecte. Mai mulți vizitatori cheltuie mai mulți bani în hoteluri, restaurante, închiriază mașini, merg la teatre, vizitează atracții turistice și, desigur, asta reprezintă un beneficiu pentru companiile care furnizează aceste servicii. Citez din nou raportul ACI Europe: O creștere mai amplă a economiei susține creșterea conectivității, iar în mod reciproc creșterea conectivității susține creșterea economică. Este un cerc vicios – sunt interdependente și se susțin reciproc.

Și care este principalul factor care susține creșterea traficului în aeroporturi? Companiile aeriene. Wizz Air a avut succes ca și companie aeriană printr-un management financiar disciplinat care ne permite să menținem tarifele scăzute. Nu există niciun motiv de dubiu în ceea ce privește faptul că pasagerii și orașele unde aceștia călătoresc vor avea de câștigat de pe urma costurilor scăzute pentru companii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: