Wizz Air intră pe aeroportul din Constanța. Prima rută: spre Londra Wizz Air intră pe aeroportul din Constanța. Prima rută: spre Londra
Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de pe acest segment la nivel european, va începe să... Wizz Air intră pe aeroportul din Constanța. Prima rută: spre Londra

Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de pe acest segment la nivel european, va începe să opereze de pe cel de-al 9-lea aeroport al său din România, la Constanța.

Astfel, Wizz Air va oferi începând cu 15 iunie 2015 curse noi, de două ori pe săptămână, de la Constanța, de la țărmul Mării Negre, la Londra. Wizz Air va aloca pentru aceste zboruri una dintre noile sale aeronave Airbus A320.

Odată cu acest nou zbor Wizz Air ajunge la operațiuni care însumează în România 96 de rute de la 9 aeroporturi, către 16 țări.

Prima cursă de la Constanța la Londra va ajuta la impulsionarea turismului local în condițiile în care turiștii din Marea Britanie pot călători acum spre coasta populară a Mării Negre cu tarife reduse Wizz Air.

Biletele pentru noua rută Wizz Air sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com, la prețuri începând de la 129 de lei (pentru un singur segment de zbor, cu toate taxele incluse și un bagaj mic de mână).

UPDATE: Wizz Air s-a listat, astăzi, pe Bursa de la Londra

“Prin intermediul noii rute de la Constanța ne propunem să impulsionăm turismul, relațiile de afaceri și să permitem călătorii la tarife scăzute către frumoasa coastă românească de la Marea Neagră. Totodată, clienții noștri români au la dispoziție o nouă conexiune la capitala Marii Britanii. Zborurile vor fi operate în zilele de luni și de vineri și vor crea oportunitatea ideală pentru escapade de weekend”, a declarat Daniel de Carvalho, purtătorul de cuvânt al companiei.

Wizz Air şi operează o flotă de 55 de aeronave Airbus A320 de la 19 baze, pe 360 de rute care asigură legătura între 110 destinaţii din 37 de ţări. Compania a transportat în 2014 15,8 milioane de pasageri. La finalul lunii februarie, Wizz Air a fost listată la London Stock Exchange.

La un preț de 11,5 lire sterline pe acțiune, valoarea de piață a transportatorului în momentul listării era de d 601 milioane de lire sterline (circa 818 milioane de euro). În cadrul ofertei publice inițiale, Wizz Air a vândut 23.360.008 acțiuni.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: