Windows 10 este disponibil. Cum puteți face un upgrade? Windows 10 este disponibil. Cum puteți face un upgrade?
Microsoft a lansat astăzi cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, Windows 10, în 190 de țări din întreaga lume. După cum... Windows 10 este disponibil. Cum puteți face un upgrade?

Microsoft a lansat astăzi cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, Windows 10, în 190 de țări din întreaga lume. După cum am mai scris, printre norocoșii beneficiari ai acestui upgrade se numără utilizatorii versiunilor Windows 7 și 8.1, care vor putea trece la noua variantă în mod gratuit.

Astfel, cei care au calculatoare ce rulează Windows 7 și 8.1 ar trebui să înceapă să vadă în taskbar notificările care îi vor anunța că upgrade-ul este gata să fie efectuat. În ceea ce privește utilizatorii business, aceștia vor avea acces la Windows 10 abia după data de 1 august.

Însă nu toți cei care au aceste două versiuni anterioare ale sistemului de operare vor putea beneficia de upgrade-ul gratuit. Există și o șmecherie, iar aceasta este că versiunile trebuie să fie cele originale, plătite, iar calculatorul pe care se va putea instala noul Windows trebuie să aibă toate update-urile la zi.

Windows 10 vine la CEL.ro. De cand?

Dacă știți că aveți o licență a sistemului Windows, iar aceasta este 7 sau 8.1, însă nu vedeți iconul care vă permite să treceți la următorul nivel, urmăriți ghidul Microsoft. Până în momentul lansării, 5 milioane de persoane din întreaga lume s-au înscris pentru a testa varianta destinată developerilor, aceștia beneficiind de upgrade imediat. Însă, potrivit celor de la Microsoft, Windows 10 va fi disponibil pentru upgrade în valuri, putând să dureze chiar câteva săptămâni până va fi disponibil tuturor utilizatorilor care sunt eligibili pentru a-l avea.

Totodată, pe piață sunt prezente și câteva noi gadgeturi care rulează direct Windows 10, iar noi laptopuri, desktopuri și tablete vor fi disponibile în curând de la producători precum Acer, Dell, Hp sau Lenovo. Potrivit celor de la Microsoft, partenerii producători lucrează deja la peste 2.000 de device-uri sau noi configurații care vor primi Windows 10, acestea urmând să invadeze piața până în perioada sărbătorilor de iarnă, la fix pentru a spori încasările companiilor.

Pentru început, Windows 10 vine pe PC-uri și tablete, urmând ca în scurt timp să fie disponibil și pe telefoane mobile, console de jocuri sau chiar dispozitive holografice.

Tech trends: Microsoft şi viziunea sa despre viitor. Ce noutăţi aduce Windows 10?

Printre noile trăsături de care se bucură Windows 10 se numără revenirea meniului de Start, introducerea asistentei virtuale Cortana pe desktop, aplicații noi pentru Office Mobile și office 2016 pentru desktop, browserul Microsoft Edge, dar și integrarea aplicației de Xbox care permite streaming-ul de jocuri și TV către PC-uri.

Cerințele de bază necesare pentru instalarea celei mai noi versiuni a sistemului de operare Windows sunt similare celor ale Windows 7 și 8: un procesor de 1 GHz, 1 GB de RAM și 20 de GB, memorie liberă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: