Weekend la Moscova. TAROM vine cu oferte pentru fosta reședință a țarilor ruși Weekend la Moscova. TAROM vine cu oferte pentru fosta reședință a țarilor ruși
Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Moscova ar trebui trecută pe lista de must see a fiecăruia dintre noi. Capitala Rusiei, Moscova,... Weekend la Moscova. TAROM vine cu oferte pentru fosta reședință a țarilor ruși

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Moscova ar trebui trecută pe lista de must see a fiecăruia dintre noi.

Capitala Rusiei, Moscova, este cel mai mare oraş din ţară, reprezentând cel mai important centru politic, economic şi cultural. O mare parte din oraş este reprezentată de Kremlin, un simbol al puterii religioase şi a celei politice.

Dacă vă gândiți la o escapadă scurtă de weekend pentru a vizita Moscova, TAROM vine cu o ofertă pentru bilete de avion achiziționare cu plecare din București. Operatorul de transport aerian a scos la vânzare bilete cu preț ce pornește de la 147 de euro pentru o călătorie dus-întors, cu toate taxele incluse.

Cursele spre capitala Rusiei au 3 frecvențe săptămânale, iar în prețul călătoriei este inclus și transportul gratuit al unui bagaj de cală în limita maximă de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy; 3 bagaje pentru Clasa Business), plus a unui bagaj de mână cu o greutate de 10 kg.

Luni, vineri si duminică:

13:20 Bucureşti -16:50 Moscova
17:40 Moscova – 19:20 Bucureşti

În cazul în care v-ați hotărât să faceți o vizită în orașul care se mândrește, acum, cu cel mai mare număr de miliardari din lume (după ultimele numărători erau cam 77), nu trebuie să ratați obiectivele turistice impresionante: muzee, teatre de renume mondial precum Teatrul Balşoi, universităţi, impresionante biserici şi catedrale.

Moscova este gazda Kremlinului, o fortăreață străveche care este astăzi sediul Președinției Rusiei și al ramurii executive a guvernului Rusiei. Kremlinul este, de asemenea, și unul din cele câteva locuri din Patrimoniul Mondial pe care le găzduiește orașul. Ambele camere ale parlamentului rus (Duma de Stat și Sovietul Federației Ruse) funcționează și ele în Moscova. Kremlinul este un complex fortificat care include palatele Kremlinului și catedralele Kremlinului, care domină Piața Roșie din Moscova.

Zona cuprinsă între zidurile Kremlinului cuprinde o suprafață de 27,5 hectare, iar piața catedralelor ocupă poziția centrală a Kremlinului. Este înconjurată de șase clădiri, dintre care trei catedrale. Catedrala Adormirii este cea mai veche, terminată în 1479, fiind cea mai mare catedrală din acele timpuri și totodată biserica de încoronare a țarilor Rusiei. Catedrala Bunei Vestiri, cu nouă cupole aurite, a fost terminată în 1489. Catedrala Arhanghelului Mihail (1508) se află în partea de sud-est al pieței și este necropola a peste cincizeci de membri ai familiilor imperiale rusești.

O altă construcție importantă este Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare, aflat în partea de nord-est al pieței. Are 81 de metri înălțime și se spune că marchează centrul Moscovei. Cele 21 de clopote sunau alarma în caz de primejdie.

Cea mai veche construcție civilă este Palatul Fațetelor (1491), unde se află tronurile imperiale, și a fost ctitorită de Ivan cel Groaznic. Următoarea clădire ca vechime este casa familiei țariste, palatul Terem. Primul palat Terem a fost construit de Ivan al III-lea al Rusiei, dar cea mai mare parte a construcției de astăzi a fost finalizată ulterior, în secolul al XVII-lea. Primele două palate sunt unite de Marele Palat al Kremlinului. Acesta a fost inaugurat de Nicolae I în 1838. A fost cea mai mare construcție din Kremlin și a costat 11 milioane de ruble. Are săli de recepție, trepte monumentale de culoare roșie și apartamente private.

Partea de nord a Kremlinului este ocupată de Arsenal. Primul Arsenal a fost construit de Petru cel Mare în 1701. Arsenalul existent în prezent a fost construit în 1817, după ce trupele lui Napoleon au distrus vechea clădire în timpul invaziei franceze din 1812.

Zona de nord-vest a Kremlinului este ocupată de clădirea Armureriei. A fost construită în 1851 și în prezent este muzeu.

O plimbare prin Piața Roșie, cea mai cunoscută piață din Moscova, nu trebuie ratată, aceasta fiind echivalentul celebrului Champs Elysees din Paris. Piața separă Kremlinul de zona comercială Kitaygorod. Este locul din care pornesc, în toate direcțiile, marile străzi ale Moscovei și drumuri ale Rusiei, fiind de aceea considerată centrul Moscovei și al Rusiei.

Fiecare clădire din piață are o istorie bogată. Mausoleul lui Lenin conține trupul conservat al lui Lenin, fondatorul Uniunii Sovietice. În apropiere se află Catedrala Sfântul Vasile, puternic iluminată, precum și palatele și bisericile din Kremlin.

În partea de est a pieței se află Catedrala Kazan, restaurată. Partea de nord este ocupată de Muzeul Național de Istorie, la nord-vest Poarta Reînvierii cu Capela Ivoron, monumente restaurate după 1990. Piața Roșie are 330 metri lungime și 70 metri lățime, iar denumirea ei este dată de culoarea roșie predominantă în construcția Catedralei Sfântului Vasile, dar și a zidurilor Kremlinului.

moscova5

Dacă vreți să vă relaxați puțin în mijlocul naturii, parcul Gorky, cunoscut de turiștii din toate colțurile lumii este cel mai potrivit loc. Este unul dintre cele mai importante parcuri din capitala Rusiei, fiind vizitat anual de mii de turiști și localnici, deopotrivă. Aflat în Valea Krimsky, peste râul care dă numele orașului, parcul a fost amenajat în 1928 de către arhitectul Konstantin Melnikov pe o suprafață impresionantă: 300 de hectare. Aleile sale sunt pline de terase și cafenele, există un cinematograf amenajat în aer liber, magazine de suveniruri, mașinute, iar vizitatorii se pot plimba cu barca pe râul Moscova.

Un alt parc important al orașului este Grădina Alexandrovski, fondată de către țarul Alexandru al III-lea și datând din secolul 18. Pe suprafața parcului se regăsesc o serie de monumente de interes pentru poporul rus: Mormântul Ostașului Necunoscut, Mausoleul lui Lenis, Turnul Kutafya.

Și cum bănuim deja că știți, o vizită la Moscova nu se poate face fără a vedea și câteva dintre celebrele stații de metrou ale orașului.  Sistemul de metrouri din Moscova, faimos pentru arhitectura extraordinară a staţiilor sale, a fost inaugurat în 1935. În prezent, reţeaua se află pe locul doi, după cea din Tokyo, în ceea ce privește numărul de călători transportați, peste 6,7 milioane de persoane folosind, în medie, serviciile sale. În prezent are 195 de staţii şi o reţea de 325,4 kilometri de linie ferată.

Majoritatea stațiilor au fost construite și decorate în vremea lui Stalin, acesta dorind să arate lumii întregi că poate construi lucruri de o frumusețe aparte. Cele mai spectaculoase stații de metrou sunt Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Kropotkinskaya și Mayakovskaya.

Trebuie să știți, însă, că la metrou, la fel ca și în alte mijloace de transport în comun, nu există indicatoare în limba engleză, așa că ar trebui să aveți la voi un ghid sau un dicționar pentru a vă descurca prin oraș.

Un oraș cosmopolit, Moscova are o multitudine de alte atracții, fie ele culturale sau care se adresează mai mult împătimiților de shopping. Pentru moment, noi vă îmbiem să le vizitați pe cele de mai sus. Nu veți regreta!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: