În aceste momente, Disneyland Paris nu prea este deloc cel mai fericit loc de pe pământ. Pentru a doua oară în ulimii trei ani,...
disneylandÎn aceste momente, Disneyland Paris nu prea este deloc cel mai fericit loc de pe pământ. Pentru a doua oară în ulimii trei ani, Walt Disney a trebuit să investească bani pentru a salva parcul tematic din Paris.

De data aceasta vorbim despre o sumă consistentă, un miliard de euro, necesari pentru refinanţarea operatorului parcului Euro Disney.

Walt Disney controlează 39,8% dintre acţiunile parcului de distracţii parizian, în timp ce prinţul saudit Alwaleed Bin Talal, unul dintre bogații lumii, deţine 10 procente din Euro Disney. Totodată, fondul american de investiţii Invesco a preluat 5% din acţiuni, transformându-se în cel de-al treilea mare investitor al parcului de distracţii european.

“Planul de recapitalizare va îmbunătăţi poziţia financiară a Euro Disney şi va permite continuarea investiţiilor”, au declarat oficialii Walt Disney.

Deşi parcul este cea mai vizitată atracţie turistică a Europei, traficul a scăzut anul trecut cu 6,9 procente, până la nivelul de 14,9 milioane de personae. Francezii reprezintă 51% dintre vizitatori, în timp ce 14% dintre vizitatori sunt reprezentaţi de turiştii din Marea Britanie. În orice caz, scăderea traficului s-a tradus într-o pierdere finaciară de 27,5 milioane de euro la venituri de 1,3 miliarde de euro în 2013.

Şi în acest an se estimează ca numărul vizitatorilor să fie mai mic, circa 14,1 milioane de personae fiind aşteptate să se plimbe prin parcul de distracţii până la finalul lui 2014. în acest context, Euro Disney se aşteaptă la pierderi undeva între 110 şi 120 de milioane de euro.

Valoarea de piaţă a Euro Disney este de circa 124 de milioane de euro, până acum suma datorată către Walt Disney fiind de 1,75 de miliarde de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: