Vodafone vrea cea mai rapidă conexiune la Internet mobil. Alcatel-Lucent poate realiza magia Vodafone vrea cea mai rapidă conexiune la Internet mobil. Alcatel-Lucent poate realiza magia
Alcatel-Lucent și Vodafone testează în premieră tehnologia de acces la Internet de mare viteză TWDM-PON, operatorul pregătindu-se astfel pentru adaptarea rețelei la creșterea tot... Vodafone vrea cea mai rapidă conexiune la Internet mobil. Alcatel-Lucent poate realiza magia

Alcatel-Lucent și Vodafone testează în premieră tehnologia de acces la Internet de mare viteză TWDM-PON, operatorul pregătindu-se astfel pentru adaptarea rețelei la creșterea tot mai mare a traficului de date și lărgirea rețelei de distribuție pentru mobile.

Prin utilizarea tehnologiei TWDM-PON (Time and Wavelength Division Multiplexed Passive Optical Networks) dezvoltată de Alcatel-Lucent, traficul de date al Vodafone va atinge o viteză în rețea de până la 40 de gigabiți pe secundă – 10Gbps per lungime de undă – în plus față de infrastructura de fibră deja existentă, livrând cele mai bune servicii comerciale utilizatorilor finali.

Noua tehnologie reprezintă doar începutul unei ere noi de servicii de date adresate utilizatorilor rezidențiali și business, în același timp. Cu peste 446 de milioane de clienți de date mobile în toată lumea, TWDM-PON va juca, de asemenea, un rol important în strategia Vodafone de a aborda lățimea de bandă necesară pentru a sprijini nevoile în creștere ale clienților săi care migrează către serviciile mobile 4G.

Testarea soluției pe teren se bazează pe succesul înregistrat în laboratoarele Vofadone din Vigo, Spania, unde tehnologia dezvoltată de Alcatel-Lucent a atins o viteză de transmisie de date de până la 20Gbps peste două lungimi de undă. Cu tehnologia TWDM-PON, Vodafone poate crește capacitatea rețelei, converge serviciile de business și consumer, obține reduceri de costuri operaționale și genera oportunități pentru noi venituri, folosindu-și rețeaua de fibră existentă.

Vodafone a fost primul operator alături de care Alcatel-Lucent a demonstrat funcționalitatea TWDM-PON, în octombrie 2014, și va fi primul din Europa care va coordona testarea efectivă în piață a acestei soluții de ultimă generație.

Alcatel-Lucent și Vodafone s-au implicat încă din 2010 în testarea și studierea potențialelor modele de implementare a TWDM-PON. În această perioadă, companiile au contribuit la standardizarea acestei tehnologii. TWDM-PON poate coexista cu tehnologia PON existentă, oferind o modalitate simplă și eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru ca operatorii să-și poată îmbunătăți rețelele de acces pe bază de fibră optică.

TWDN-PON folosește patru lungimi de undă pe fibre, oferă o capacitate totală de 40 de gigabiți pe secundă (Gbps) și permite noi utilizări operaționale și comerciale, generând mai rapid pentru operatori o rentabilitate mărită a investiției față de generațiile anterioare ale tehnologiei PON.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: