Vodafone România lansează Istori@, noua secțiune a aplicației Biblioteca Digitală, dedicată istoriei românilor Vodafone România lansează Istori@, noua secțiune a aplicației Biblioteca Digitală, dedicată istoriei românilor
Vodafone România a lansat Istori@, o nouă secțiune a aplicației Biblioteca Digitală, care le propune tuturor utilizatorilor de servicii mobile un mod simplu și... Vodafone România lansează Istori@, noua secțiune a aplicației Biblioteca Digitală, dedicată istoriei românilor

Vodafone România a lansat Istori@, o nouă secțiune a aplicației Biblioteca Digitală, care le propune tuturor utilizatorilor de servicii mobile un mod simplu și inedit de a descoperi istoria, sub formă de benzi desenate.

Biblioteca Digitală devine astfel prima aplicație din România care folosește această metodă alternativă amuzantă de a învăța istoria, respectând acuratețea informației din manualul școlar, în acest caz fiind vorba desrpe ultima ediție a manualului de istorie pentru clasa a VIII-a publicat la Editura Humanitas.

Fie că sunt încă la vârsta școlară sau pur și simplu pasionați de istorie, utilizatorii aplicației pot face o incursiune în trecutul poporului român descărcând Biblioteca Digitală, disponibilă în Google Play și AppStore și selectând noua opțiune de conținut Istori@, direct în aplicație.

Cei care au manualul în format fizic pot scana imagini din carte pentru a avea acces la benzile desenate corespunzătoare fiecărei lecții, toate fotografiile care pot fi scanate în acest mod fiind listate în secțiunea „Cuprins”.

„Istoria nu se schimbă, dar felul în care o privești, da. Cu noua secțiune a aplicației, le adresăm românilor invitația de a ni se alătura într-o călătorie în trecut folosind tehnologia din viitor. Este o inițiativă prin care istoria este abordată dintr-o perspectivă nouă, beneficiind de ajutorul tehnologiei care ne ajută să învățăm din trecut, pentru a putea privi mai încrezători către viitor”

Laura Barbu, Brand and Marketing Communication Director, Vodafone România

Noua secțiune Istori@ poate fi folosită și de utilizatorii care nu au manualul de istorie, selectând opțiunea corespunzătoare când întră în aplicație. Începând din 1 decembrie, Vodafone România le pune acestora la dispoziție, direct în aplicație, un prim set de patru lecții din manual, legate de acest moment istoric sărbătorit de Ziua Națională, sub forma de benzi desenate.

Ulterior, utilizatorii vor primi, periodic, câte o nouă lecție ilustrată tot cu benzi desenate. De fiecare dată când o lecție devine disponibilă, utilizatorii primesc o notificare pe telefon.

Biblioteca Digitală este un proiect lansat în 2012, prin care Vodafone România a facilitat accesul la lectură, cu ajturorul tehnologiei. Construit în colaborare cu Editura Humanitas, proiectul a avut ca scop să le ofere pasionaţilor de lectură posibilitatea de a descărca gratuit fragmente din cărţile preferate, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă folosită.

În 2013, compania a extins proiectul aducându-l în peste 300 de licee din întreaga țară și oferindu-le elevilor posibilitatea de a avea acces la câteva sute de titluri de cărți, acoperind diverse categorii, cum ar fi beletristică, dezvoltare personală, istorie și mitologie, limbi străine, știință, teatru, poezie și artă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: