Operatorul telecom Vodafone România, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de profil, a lansat începând de azi, 8 septembrie, Supernet, o inovaţie...
Andrea Rossini, Giovanni Charelli, Markus LauseOperatorul telecom Vodafone România, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de profil, a lansat începând de azi, 8 septembrie, Supernet, o inovaţie în utilizarea serviciilor de internet mobil.

“Observăm o schimbare în modul în care se foloseşte comunicarea mobilă. Atât pe segmentul consumer cât şi pe cel business se utilizează tot mai mult telefonul mobil şi vedem o dublare a timpului petrecut pe smartphone-uri”, au declarat într-un eveniment de presă oficialii Vodafone.

Potrivit acestora, în ultimii doi ani, consumul de date a crescut de 100 de ori comparat cu traficul 2G, în timp ce consumul de date în reţelele 3G a înregistrat o evoluţie de 10 ori. Totodată, consumul de date video prin reţelele 3G a înregistrat o creştere de 4 ori mai mare decât în cazul serviciului 3G folosit pentru browsing sau chat.

“A crescut atât browsingul web, accesarea social media, dar şi consumul de jocuri pe telefon. Vorbim de o revoluţie în utilizarea internetului şi de o explozie a vânzărilor de smartphone-uri, care au crescut de peste patru ori de la începutul anului 2012”, au mai spus reprezentanţii operatorului de telecomunicaţii.

Astfel, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor care accesează serviciul de date de pe telefoane, Vodafone a lansat Supernet, un serviciu prin care aceştia vor beneficia de infrastructura necesară pentru atingerea unei viteze maxime în reţea. Clienţii vor trebui să ţină cont, însă, de planul tarifar pe care îl au şi de ceea ce poate oferi telefonul pe care îl au în dotare.

“Supernet este răspunsul la care ne-am gândit pentru întrebarea cum putem face smartphone-ul mai bun pentru clienţii noştri. Este o inovaţie în experienţa mobilă”, au precizat oficialii Vodafone.

Potrivit acestora, Supernet nu este un nou produs sau plan tarifar, fiind cea mai recentă implementare destinata să ofere clienţilor companiei o nouă experienţă de utilizare a smartphone-urilor. Upgrade-ul va fi disponibil pentru toţi clienţii actuali din România ai Vodafone, şi pentru cei viitori, şi va fi gratuit.

“Este felul nostru de a transforma smartphone-urile clienţilor noştri în terminale şi mai inteligente, fără costuri suplimentare. Supernet începe cu viteze ridicate pentru toţi clienţii noştri, şi continuă cu o stabilitate superioară a conexiunii de Internet, pentru streaming şi browsing optimizat. Supernet înseamnă, de asemenea, şi o soluţie de securitate, localizată la nivel de reţea, care furnizează protecţie pentru utilizatorii Vodafone, clienţi business sau individuali”, a declarat într-un comunicat şi Ravinder Takkar, Preşedinte şi CEO, Vodafone România.

Prin introducerea acestui upgrade, Vodafone va oferi viteze de până la 43,2 MBps pentru utilzatorii dispozitivelor cu 3G, iar cei care au terminale cu 4G/LTE pot beneficia şi de vizete care ajung la 300 MBps, acestea făcând parte din funcţia UltraSpeed.

Totodată, Supernet vine la pachet şi cu 3 alte funcţii:

XStream furnizează o experienţă video mai bună, cu o conexiune instantanee, bazată pe stabilitatea superioară a conexiunii de Internet pentru browsing, descărcare de fişiere şi streaming.

MaxProtect este o inovaţie ce furnizează tuturor utilizatorilor o soluţie completă de securitate la nivel de reţea, pentru orice terminal: smartphone, tabletă, laptop sau PC, numai în reţeaua Vodafone. MaxProtect este disponibil tuturor clienţilor Vodafone, fără a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicaţii. Serviciul asigură protecţie antivirus, anti-phishing, şi antimalware pentru traficul de Internet efectuat prin reţeaua Vodafone. MaxProtect este disponibil gratuity, în varianta basic pentru toţi abonaţii RED, pe întreaga durata contractuală. Şi pentru ceilalţi abonaţi, serviciul este gratuit, pentru o perioadă de şase luni. “Cei care îşi doresc un upgrade după aceste şase luni vor plăti 1 leu/lună în plus”, ne-a declarat Andrea Rossini, director comercial în cadrul Vodafone.

SecurityPro 2.0 îndeplineşte cerinţele de securitate ale tuturor companiilor, permiţând angajatorilor să personalizeze utilizarea smartphone-urilor în cadrul companiilor, în reţeaua Vodafone. Companiile primesc Soluţia de Securitate direct din reţeaua Vodafone, iar conexiunea de date este protejată, pentru a asigura securitatea tuturor terminalelor conectate. Angajaţii vor putea, de asemenea, să navigheze pe internet fără grija viruşilor sau a pierderii datelor companiei.

“Investiţiile în acest upgrade al reţelei sunt comparative cu cele anterioare. Ne menţinem obiectivul investiţional, de 55 de milioane de euro în doi, pentru îmbunătăţirea reţelei şi dezvoltarea 4G”, au mai spus repezentanţii Vodafone România.

Filiala locală a Vodafone este al doilea mare jucător de pe piaţa de profil de la noi, după Orange. Pe segmentul telecom local mai activează şi Cosmote.

DSC04752

DSC04753

DSC04755

DSC04756

DSC04757

DSC04759

DSC04762

DSC04763

DSC04767

DSC04771

DSC04774

DSC04776

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: