Vitis Metamorfosis, producător de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa cramă – din Vadu Săpat, comuna Ungureni. Investiția în...

CramaVitis Metamorfosis, producător de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa cramă – din Vadu Săpat, comuna Ungureni. Investiția în achiziționarea și restaurarea completă a cramei se ridică la 2.85 milioane de euro.

Crama din Vadu Săpat are o suprafață totală de 13.000 de metri pătrați, dintre care 5.000 de metri pătrați construiți. Capacitatea de prelucrare a cramei este de 1.000 de tone – aproximativ 1.5 milioane de sticle –, iar capacitatea de depozitare a acesteia se ridică la 11.500 de hectolitri. Operațiunile de renovare și retehnologizare a cramei Viile Metamorfosis au presupus investiții de 2.5 milioane de euro, restul de 350.000 de euro reprezentând costurile de achiziție a acesteia. Proiectul a fost finanțat atât de către acționariatul companiei, cât și din fonduri europene.

Giancorrado Ulrich,,Anul 2014 a fost pentru noi anul în care ne-am consolidat cel mai mult ca business, iar inaugurarea cramei este dovada cea mai puternică a procesului de dezvoltare pe care l-am început anul trecut.

Ne dorim să deschidem crama pentru vizite și degustări, dar și să introducem mai multe vinuri noi, să dezvoltăm canalele de distribuție și activitățile de export”

Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis

Cu ocazia inaugurării cramei, producătorul a anunțat și lansarea unei noi game de vinuri premium, Colțul Pietrei. Acestea provin din recolta anului 2013 și vor fi distribuite exclusiv în HoReCa și în magazinele specializate, începând cu toamna acestui an.

Crama Viile Metamorfosis

Compania Vitis Metamorfosis este un proiect al Casei Antinori în România, împreună cu oenologul Fiorenzo Rista. Crama Viile Metamorfosis a fost inaugurată în prezența unor reprezentanți importanți ai familiei Antinori, producător de vin cu o tradiție de 600 de ani și unul dintre cei mai importanți jucători din industria italiană și mondială de vinuri. Printre reprezentanții prezenți la evenimentul de inaugurare s-au numărat Albiera Antinori, Vicepreședintele companiei Marchesi Antinori, și Renzo Cotarella, oenolog și Administratorul Marchesi Antinori.

Recent, compania Vitis Metamorfosis a trecut printr-un proces de rebranding. Începând cu acest an, vinurile producătorului sunt promovate sub umbrela Viile Metamorfosis.

Vitis Metamorfosis reprezintă îmbinarea a 26 generaţii de tradiţie în lumea vinului ale familiei Antinori  cu talentul enologului Fiorenzo Rista. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în zona Dealu Mare.

Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piaţă în 2009. În prezent, compania are un portofoliu de 11 vinuri premium: Cantvs, produsul etalon al cramei, şi gamele Viile Metamorfosis şi Fluturi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: