Un computer Apple-1, total operaţional, pe care cofondatorul Apple, Steve Jobs, l-a vândut din garajul părinţilor săi în 1976 pentru suma de 600 de...
apple-1Un computer Apple-1, total operaţional, pe care cofondatorul Apple, Steve Jobs, l-a vândut din garajul părinţilor săi în 1976 pentru suma de 600 de dolari va fi pe lista de obiecte scoase la licitaţie luna viitoare, au anunţat oficialii Christie’s.

Astfel, computerul cunoscut sub demunirea de Ricketts Apple-1 personal computer, de la numele proprietarului original, Charles Ricketts, va fi scos la vânzare în data de 11 decembrie, device-ul fiind cunoscut ca singurul Apple-1 încă funcţional care a fost vândut personal de Jobs (care avea 21 de ani în acel moment).

“În momentul în care vezi un copil care se joacă pe un iPad sau iPhone, te încearcă un sentiment special. Nu sunt foarte mulţi cei care ştiu că totul a început cu acest Apple-1. Aşa că, să te numeri printre cei care deţin o maşinărie care a stat la baza revoluţiei digitale este ceva foarte atractiv”, a declarat Andrew McVinish, directorul diviziei Decorative Arts din cadrul casei Christie’s.

Computerul, care încă funcţionează pe baza sistemului de operare original, Microsoft Basic, este scos la vânzare de Robert Luther, un colecţionar din Virginia care a l-a achiziţionat în 2004 în cadrul unei licitaţii organizate de poliţie, fără a ştii povestea din spatele lui.

În urmă cu o lună, fundaţia Henry Ford a plătit 905.000 dolari pentru achiziţia unuia dintre puţinele computere Apple-1 încă existente, preţul fiind dublu faţă de estimarea iniţială.

Din cele câteva sute de computere Apple-1 produse iniţial, se pare că mai există mai puţin de 50 de exemplare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: