Universitatea din Bucuresti, in topul primelor 200 de universitati din lume Universitatea din Bucuresti, in topul primelor 200 de universitati din lume
Universitatea din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania prezenta in Editia 2013 a Clasamentului International al Universitatilor pe Specializari realizat de... Universitatea din Bucuresti, in topul primelor 200 de universitati din lume
universitateUniversitatea din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania prezenta in Editia 2013 a Clasamentului International al Universitatilor pe Specializari realizat de QS, clasandu-se intre primele 200 de universitati din lume in cadrul a doua discipline: limbi straine si media si comunicare.

Clasamentul realizat de QS a fost publicata astazi pe site-ul www.topuniversities.com  si include primele 200 de institutii de invatamant superior din lume in functie de 30 de specializari, printre care: finante si contabilitate, inginerie, fizica, economie, drept si altele.

Informatica a fost specializarea cea mai cautata in clasamentul publicat pe topuniversities.com, inca de la lansarea acestuia, in 2011, atragand peste 600.000 de mii de vizualizari doar in ultimele sase luni. Aceasta este urmata de ingineria mecanica si medicina.

Editia 2013 a QS World University Rankings by Subject (Clasamentul International al Universitatilor pe Specializari realizat de QS) a evaluat 2858 de universitati si a inclus in clasament un total de 678 institutii. Massachusetts Institute of Technology (MIT) a fost, din nou, cotata ca fiind cea mai buna institutie de invatamant superior la nivel mondial in informatica.

Universitatea din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania prezenta in Clasamentul International al Universitatilor pe Specializari, clasandu-se intre primele 200 de universitati din lume in cadrul a doua discipline limbi straine si media si comunicare.
Principalul dezavantaj al insitutiilor din Romania si din tarile vecine este considerat a fi lipsa lucrarilor de specialitate in publicatiile recunoscute international.

Aparitia numeroaselor start-up-uri in tehnologie au determinat ca informatica sa devina o disciplina extrem de cautata de viitorii studenti. Cum clasamentul nostru este singurul de acest gen care ia in considerare si opinia companiilor angajatoare, rezultatele sunt urmarite indeaproape de studentii care doresc sa isi mareasca sansele de angajare, dar si de cei interesati sa angajeze la nivel national si international.”

Ben Sowter, coordonatorul departamentului de cercetare din cadrul QS

Acesta adauga: “Desi institutiile din SUA is mentin pozitiile fruntase, un numar ridicat de universitati din Asia si Australia apar in clasamentul din acest an, ceea ce sugereaza ca cei care cauta urmatoarele generatii de fondatori de retele de socializare precum Facebook sau Twitter ar trebui sa se orienteze spre est in viitor.”

QS Quacquarelli Symonds – Inca din 1990, QS s-a remarcat ca cea mai mare retea de informatii si servicii pentru educatie si cariera. Realizatorii QS World University Rankings, experti in cercetare, evenimente educationale, publicatii si solutii informationale pentru institutiile de invatamant superior, QS ofera resurse inovative pentru a ajuta universitatile sa intre in contact cu cei mai buni studenti in intreaga lume.

QS World University Rankings by Subjects (Clasamentul International al Universitatilor in Functie de Specializari) – Incepand cu 2011, clasamentul universitatilor a fost extins pentru a include o serie de discipline si universitatile care exceleaza in cadrul fiecareia. In realizarea clasamentului universitatilor in functie de specializari se iau in considerare opinia cadrelor universitare ( QS Global Academic Survey) si a angajatorilor ( QS Global Employer Survey), precum si numarul de citari ale lucrarilor de specialitate publicate si indexul Hirsch care evalueaza productivitatea si impactul cercetarii academice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: