Steaua şi Dinamo vor deschide etapa a XIII-a din Liga 1 printr-o partidă programată astăzi, 31 octombrie, pe Arena Naţională, începând cu ora 20.30....

Steaua---DinamoSteaua şi Dinamo vor deschide etapa a XIII-a din Liga 1 printr-o partidă programată astăzi, 31 octombrie, pe Arena Naţională, începând cu ora 20.30. Meciul Steaua – Dinamo este disponibil online, pe tableta, mobil si Smart TV in Seenow.

“Eternul Derby”, aşa cum a fost botezat cel mai important meci din fotbalul românesc, se va putea vedea şi online, pe tabletă, mobil sau Smart TV. În sezonul 2014-2015 toate meciurile din Liga 1 pot fi urmărite pe Look TV și Look Plus prin KOOLNET, disponibil online și pe mobil în SEENOW.

Seenow oferă pentru prima dată, prin pachetul Koolnet, confruntarea dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România. Pentru a  vedea meciul online, pe tabletă şi mobil, cei doritori trebuie să acceseze portalul seenow.ro şi să achiziţioneze abonamentul Koolnet, unde se pot viziona meciurile de Liga 1.

Cei care doresc să vadă meciul de astăzi dintre Steaua şi Dinamo au posibilitatea de a-şi face un abonament pentru o zi sau pot alege opţiunile mult mai avantajoase de 1 lună, 3 luni, 6 luni sau 1 an.

În plus, cu ajutorul serviciului Gol Alert lansat săptămâna trecută de Seenow, toţi utilizatorii Seenow care au abonament Koolnet vor primi notificări cu secvenţele video imediat după ce se înscrie un gol. De asemenea, orice microbist care urmăreşte deja meciul la televizor îşi poate activa Gol Alert pentru a primi notificări în timp real cu evoluţia scorului şi golurile marcate.

Derby-ul Steaua-Dinamo

Este a 157-a oară când aceste echipe bucureştene se afla faţă în faţă, rivalitatea fotbalistică dintre cele două foste secţii sportive ale armatei respectiv miliţiei începând la 21 noiembrie 1948, când Dinamo s-a impus pe terenul Stelei cu 1 la 0.

Rivalitatea dintre Steaua şi Dinamo se reflectă şi în statistica întâlnirilor dintre cele două cluburi. Din cele 156 de întâlniri directe de până acum, Steaua a câştigat 55, Dinamo 54 iar 47 de partide s-au încheiat la egalitate.

Cea mai mare diferenţă de scor din istorie a fost de 5-0 şi a fost reuşită de două ori de Steaua, prima dată în 1985, într-un meci de Cupă, şi pe 4 aprilie 1998 în campionat. Meciul cu cele mai multe goluri a fost consemnat în finala Cupei României din 1990, când Dinamo s-a impus cu 6-4, meci în care Florin Radu Răducioiu a reusit un hattrick.  Atunci, cele două echipe erau antrenate de Anghel Iordănescu respectiv Mircea Lucescu iar pe teren se aflau viitorii componenţi ai Generaţiei de Aur.

În ceea ce priveşte recordurile, merită menţionat ca Ionel Dănciulescu este jucătorul cu cele mai multe apariţii în “Eternul Derby” – 35, şi tot el împarte poziţia de golgheter în derby cu Florea Voinea -13 goluri.

FC Steaua Bucureşti şi FC Dinamo Bucureşti sunt echipele româneşti cu cele mai multe trofee câştigate. Steaua deţine 25 de titluri de campioană, 21 de Cupe ale României şi 6 Supercupe. De cealaltă parte, Dinamo a câştigat de 18 campionatul, de 13 ori Cupă şi de 2 ori Supercupa.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: