Unde au ales românii să își petreacă sărbătorile de iarnă Unde au ales românii să își petreacă sărbătorile de iarnă
Conform estimărilor și solicitărilor înregistrate de la începutul anului 2015 și până în prezent de către agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe personalizate... Unde au ales românii să își petreacă sărbătorile de iarnă

Conform estimărilor și solicitărilor înregistrate de la începutul anului 2015 și până în prezent de către agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe personalizate și destinații exotice, minimum 10.000 de români își vor petrece sărbătorile de iarnă în locații exotice de pe alte continente. 3000 dintre aceste locuri sunt rezervate de către Eturia. 

Anul acesta, românii s-au gândit din timp la vacanța de iarnă, începând să își rezerve sejururile de Crăciun și Revelion încă din luna iunie, pentru a beneficia de reducerile de tip early booking. Până în prezent, peste 40% dintre locurile disponibile în portofoliul agenției de turism Eturia pentru perioada sărbătorilor au fost deja achitate.

Eturia are rezervate prin toată lumea 3000 de locuri pentru vacanțele de iarnă ale românilor, incluzând și bilete de avion achiziționate din timp la prețuri accesibile, acest sezon fiind cel mai important din punct de vedere al vânzărilor.

De altfel, față de anul trecut, agenția Eturia a înregistrat, până în prezent, o creștere de 15% pentru cererile legate de sejururile de iarnă, însă cele mai multe vacanțe de iarnă continuă să fie rezervate în lunile octombrie-noiembrie.

Cererea de circuite turistice, în creștere față de anii precedenți

Deși destinațiile de plajă rămân în topul preferințelor românilor, spre deosebire de anii precedenți, a crescut semnificativ și cererea de circuite turistice. Astfel, turiștii care și-au petrecut vacanța de vară la plajă preferă să dedice vacanța de iarnă descoperirii unor noi destinații, optând pentru circuite în destinații aflate în plină vară australă.

De asemenea, orașele renumite pentru atmosfera din noaptea de Revelion, precum New York, Las Vegas, Rio de Janeiro, Sydney sau Dubai sunt, în continuare, căutate de către români.

Caraibe 1

Românii plătesc, în medie, între 1500 și 3500 euro pentru o vacanță exotică de Revelion

Tariful unui sejur la plajă în destinații celebre precum Republica Dominicană sau Cuba începe de la 2250 de euro/ persoană și poate ajunge până la 2930 euro/ persoană, tarif în care este inclus zborul de linie cu toate taxele aferente, cazarea cu all-inclusive, transferurile și vizitele la unele obiective turistice.

În cazul circuitelor, cum sunt cele în Argentina, Vietnam, S.U.A. sau Mexic, tarifele încep de la 2270 euro/ persoană și pot ajunge la 5000 euro/ persoană, în funcție de complexitatea sejurului și numărul de zile. Pentru cei ce preferă să dea și un aer de aventură vacanței, un safari de Revelion în Kenya ajunge la 2590 de euro/ persoană.

Cea mai scumpă vacanță vândută până acum de Revelion în 2015 a fost un circuit de 2 săptămâni în Argentina și Brazilia, pentru un cuplu, în valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.

Destinațiile exotice cele mai solicitate: Cuba, Maldive sau Republica Dominicana

Cele mai numeroase cereri s-au înregistrat pentru excursii în țări precum Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda, Mexic sau Statele Unite ale Americii. De asemenea, au existat și cereri speciale, precum croazierele în Sydney în noaptea de Revelion, pentru a vedea celebrele focuri de artificii din apropierea Operei, sau cina festivă dintre ani direct pe plajă, pe una dintre insulele-atol din Maldive.

Cititi si: Honeymoon in Cuba | The Trends

Alte destinații atipice cerute de către clienți pentru sărbătorile de iarnă sunt Guatemala, Columbia, Ecuador, Galapagos, Laos sau Myanmar.

,,Anul acesta am avut o creștere de 15%, iar perioada cea mai bună pentru vânzări la pachetele de iarnă abia acum începe. Se simte apetitul crescut al românilor pentru destinațiile îndepărtate și din ce în ce mai mulți turiști doresc să își facă sărbătorile de iarnă în locuri cu clima caldă”, a declarat Sorin Stoica, directorul agenției de turism Eturia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: