Un student român susţine o asociaţie pentru copiii cu dizabilităţi pedalând 4.000 de km Un student român susţine o asociaţie pentru copiii cu dizabilităţi pedalând 4.000 de km
Răzvan Isac, un student român al Universităţii Erasmus din Rotterdam va parcuge pe bicicletă distanţa Amsterdam – Bucureşti, aproximativ 4.000 de kilometri, pentru a genera sprijin... Un student român susţine o asociaţie pentru copiii cu dizabilităţi pedalând 4.000 de km
bicicletaRăzvan Isac, un student român al Universităţii Erasmus din Rotterdam va parcuge pe bicicletă distanţa Amsterdam – Bucureşti, aproximativ 4.000 de kilometri, pentru a genera sprijin şi fonduri pentru Asociaţia ABC Down.

În demersul său, Răzvan va fi susţinut de Credit Europe Bank. Tânărul va pleca din Amsterdam în cursul zilei de 18 iulie, din faţa sediului central al Credit Europe Bank N.V, întregul traseu fiind estimat că va dura între 20 şi 25 de zile.  Cu o viteză medie de 20 km/oră şi parcurgând 170 km/zi, Răzvan va traversa 10 ţări şi câteva dintre cele mai importante oraşe europene: Rotterdam, Anvers, Bruxelles, Paris, Orleans, Geneva, Berna, Frankfurt, Munchen, Salzburg, Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad.

„Suntem foarte mândri să putem contribui la efortul lui Răzvan de a sprijini o cauză atât de importantă cum este cea de a susţine dezvoltarea şi integrarea copiilor cu dizabilităţi. Pe lângă sprijinul financiar oferit de bancă pentru punerea în practică a acesti idei şi angajaţii CEB vor fi direct implicaţi. Aceştia vor putea licita kilometrii parcurşi, fondurile fiind direcţionate către sociaţia susţinută de Răzvan, ABC Down”, a declarat Bogdan Pleşuvescu, Vicepreşedinte şi coordonator al activităţii de comunicare în cadrul Credit Europe Bank.

Asociaţia ABC Down a fost înfiinţată pornind de la experienţa personala a doi părinţi al căror copil a fost diagnosticat cu Sindromul Down şi se concentrează să ofere copiilor cu dizabilităţi, în special celor diagnosticaţi cu aceasta maladie, posibilitatea de a se integra şi de a se dezvolta social într-un mediu cât mai firesc.

Asociaţia vizează dezvoltarea unui program amplu, a cărui temă reprezintă şi deviza asociaţiei pe termen lung, intitulat “Integrarea şi incluziunea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, în special a celor care sunt diagnosticaţi cu Sindrom Down”. Primul proiect din cadrul acestui program îl constituie împuternicirea familiilor care au în îngrijire copii şi tineri cu dizabilităţi. Aceasta împuternicire constă în formarea părinţilor în dezvoltarea terapiilor şi metodelor de lucru pe care să le aplice în paralel, acasă, cu aceşti copii. În egală măsura, asociaţia îşi propune să stimuleze cunoaşterea cadrului legislativ şi a drepturilor de care se bucură copiii şi familiile acestora dar şi crearea cadrului necesar pentru a lupta pentru aceste drepturi.

Traseul parcurs de Răzvan Isac va putea fi urmărit şi pe Pagina de Facebook a Credit Europe Bank,  informaţiile despre cum se pot face donaţii fiind incluse în tab-ului dedicat acestui proiect.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: