Un peisaj românesc de basm, printre cele mai bune fotografii ale competiției National Geographic Traveler Photo Contest 2015 Un peisaj românesc de basm, printre cele mai bune fotografii ale competiției National Geographic Traveler Photo Contest 2015
Publicația americană de călătorii National Geographic Traveler, una dintre cele mai populare la nivel mondial, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an a competiției... Un peisaj românesc de basm, printre cele mai bune fotografii ale competiției National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Publicația americană de călătorii National Geographic Traveler, una dintre cele mai populare la nivel mondial, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an a competiției National Geographic Traveler Photo Contest 2015.

Printre fotografiile alese de editorii revistei se află și cea a unui fotograf din România, Eduard Guțescu, reprezentând unul dintre peisajele spectaculoase pe care țara noastră le are de oferit turiștilor din întreaga lume.

Fotografia realizată de Eduard Guţescu în satul Peştera, judeţul Braşov, este intitulată “Land of Fairy Tales” şi a primit o menţiune specială din partea revistei de travel.

Peste 17.000 de imagini au fost înscrise în această competiție, la final fiind desemnaţi trei mari câştigători, şapte alte fotografii – printre care se numără și cea a românului – fiind premiate cu mențiuni speciale de către organizatorii National Geographic Traveler Photo Contest 2015.

Ajuns la a 27-a ediției, concursul are patru categorii: portrete de călătorii, momente spontane, scene în aer liber și culoare locală.

Marele câștigător al National Geographic Traveler Photo Contest 2015 este Anuar Patjane Floriuk cu a sa fotografie Whale Whisperers, realizată în Mexic. În imagine este prezentată o balenă cu cocoaşă şi puiul ei nou-născut, care sunt înconjuraţi de scafandri, în Insula Roca Partida din arhipelagul Revillagigedo, Mexic, care ar putea fi înscris în patrimoniul UNESCO pentru a putea fi protejat acest habitat.

Pe locul al doilea s-a clasat fotografia Gravel Workmen, realizată de Faisal Azim din Bangladesh, locul al treilea fiind ocupat de fotografia Camel Ardah, a lui Ahmed Al Toqi din Oman.

Sursa foto: Business Insider

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: