Un pahar sau două de bere săptămânal, un posibil scut împotriva infecției cu Helicobacter Pylori Un pahar sau două de bere săptămânal, un posibil scut împotriva infecției cu Helicobacter Pylori
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecției cu Helicobacter Pylori... Un pahar sau două de bere săptămânal, un posibil scut împotriva infecției cu Helicobacter Pylori
berePotrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecției cu Helicobacter Pylori și poate facilita eradicarea bacteriei, datorită efectului său antibacterian. Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucuoasa stomacului și a duodenului.

Infecția cu Helicobacter Pylori este cel mai frecvent tip de infecție la om, afectând peste jumătate din populația globului. Majoritatea persoanelor în al căror tract digestiv se regăsește bacteria, nu prezintă semne sau simptome de boală. În anumite situații însă, infecția cu această bacterie poate conduce la complicații serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.

Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită și ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenți în mediu și care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să știm însă că doar combinată cu un stil de viață sănătos, berea își poate pune în valoare beneficiile pentru organism”

Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Liam J. Murray, MD, împreună cu colegii săi de la Universitatea Queens din Belfast, U.K., a realizat un studiu, pe un eșantion de 10,537 persoane, legat de infecția cu Helicobacter Pylori. Rezultatele au indicat că un consum moderat de bere poate proteja împotriva infecției cu această bacterie al cărei grad de incidență la populația globului este de aproape 50%, iar în România de peste 60%. Studiul a apărut în The American Journal of Gastroenterology.

Un pahar sau două de bere consumate săptămânal scad incidența infecției cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe săptămână reduc factorul de risc cu 17%, datorită conținutului bogat de substanțe antibacteriene.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere, adică 330 ml cu 5% alcool pentru femei și 660ml cu 5% alcool în cazul bărbaților consumați în fiecare zi, trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare. Membrii  fondatori ai Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie sunt Corina – Aurelia Zugravu, Alin Popescu, Mihaela Begea.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: