Un grup de renegaţi. Și colecţiile Diesel Men’s & Women’s, Preview Fall Winter 2015 Un grup de renegaţi. Și colecţiile Diesel Men’s & Women’s, Preview Fall Winter 2015
Un grup de renegaţi. Acei “deschizători de drumuri” ce trec prin generaţii şi subculturi. “Haita de lupi” inspiră colecţia Diesel Preview FW15, atât pe... Un grup de renegaţi. Și colecţiile Diesel Men’s & Women’s, Preview Fall Winter 2015

Un grup de renegaţi. Acei “deschizători de drumuri” ce trec prin generaţii şi subculturi. “Haita de lupi” inspiră colecţia Diesel Preview FW15, atât pe cea pentru bărbaţi, cât şi pe cea de damă. Un mix de idei, influenţe şi cultural gangs, “haita de lupi” este inspirată din stiluri şi materiale purtate de motocicliştii anilor ’50 şi de punkerii anilor ’80.

Îndrăzneala, conceptul de individualitate şi nonşalanţa reprezintă cuvinte-cheie ce definesc astăzi spiritul Diesel. În “haita de lupi” nu există reguli vestimentare – libertatea de expresie reprezintă pilonul culturii biker, denimul şi pielea sunt combinate pentru un rezultat curajos: o declaraţie împotriva statorniciei. Colecţia este uşor de purtat şi este subliniată de un cool obraznic.

“Pentru colecţia FW15, am fost inspirat de spiritul lupului. Dualitatea lupilor – agresivitatea şi tandreţea – este definiţia scurtă a naturii lor şi o veti regăsi în colecţie,” spune Nicola Formichetti, directorul de creaţie al Diesel.

“Este vorba despre un grup de oameni uniţi ca o haită de lupi. Ei sunt liberi. Nu există bariere ale ţinutelor de zi sau de noapte, nu există outfit dressy sau casual – toate sunt mixate într-o viziune modernă. Ei se inspiră din subculturi diferite, cărora le conferă o nouă dimensiune. În cadrul colecţiei găsim diferite stări de spirit, dar care aparţin aceleiaşi filosofii.”

Concentrându-se pe inovaţia constantă a denimului şi a pielii – ADN-ul Diesel – această colecţie are în prim-plan denimul premium şi pune accentul pe procesări originale, pe materiale tehnologice de calitate şi pe design. Fiecare stil determină un look total ce însumează denimul, apparel, accesoriile şi lenjeria intimă.

Revoluţia Pop

Influenţele clasice rock, îmbinate cu stilul elegant al ţinutelor de seară, sunt folosite pentru look-urile de zi, spargând monotonia cu nuanţe pop vii, precum magenta şi roşu. Influenţele sunt mixate într-un look energic, pornind de la fustele creion şi imprimeurile zebră ale anilor ‘60, către sfidarea punk a anilor ‘80, spre stilul house şi influentele grunge ale anilor ‘90, surprinse într-un print smiley face. Formele grunge sunt evidenţiate prin piese din piele cu influenţe punk rock, patchwork, ţepi, ţinte şi combinatii de culori vibrante.

Accesoriile subliniază look-ul cu fermoare grafice şi catarame. Combinaţia de ivoar cu roşu reprezintă caracteristica principală a topurilor fashion pentru femei, realizate în stilul anilor ‘80, iar pentru bărbati, piesele-cheie sunt reprezentate de articole din piele neagră. Curelele cu logouri subtile şi catarame mici sunt puse în evidenţă prin procesări extreme, ţinte aplicate pe toată suprafaţa sau petice plasate strategic.

Fade to blue

Nuanţele pastelate de albastru sunt combinate în ţinute cu denimul albastru-pal şi franjuri fluide, delicate. Denimul soft şi procesat dezvăluie un finisaj romantic, scoţând în evidenţă sensibilitatea ţinutei de seară, dar care este purtată ziua. Jachetele bomber din satin albastru-pal şi nuante de roz pentru femei şi bărbati sunt brodate cu una din temele colecţiei – lupul. Un model de fustă din denim este realizat din mai multe benzi suprapuse, franjurate. Rucsacurile combină materialul textil cu pielea. Lenjeria intimă prezintă printuri în tonuri pastelate.

Călăreţul nopţii

Noul stil pentru seară este reprezentat în această colecţie de ţinutele casual. Produsele hibrid şi caracteristica lor duală se imbină cu un mix de printuri grafice în carouri şi fermoare. Gecile biker decupate se joacă cu dualitatea într-un mix de piele şi denim. Touch of denim: denimul este folosit la croirea pieselor şi apare ca un accent plasat strategic pe diferite produse, precum gulerul unei cămăşi, manşetele unui tricou sau inserat în designul genţilor de mână sau de umăr. Costumele tuxedo cambrate sunt confecţionate din denim albastru-cerneală. Cizmele biker cu cataramă dublă sunt prezente în această colectie sub design unisex. Lenjeria intimă neagră, cu dantelă, este completată de printuri cu fermoare argintii.

Diesel Icons

Piesele iconice Diesel au continuitate: ele reapar înrădăcinate ca piese de colecţie în fiecare sezon. Neînfricatul lup Diesel este printat cu detalii remarcabile, pe un model de hanorac. Jacheta bomber este realizată din diferite materiale, în fiecare sezon. Hanoracele şi gecile biker au un V în contrast, inserat pe piept.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: