BusinessInvestitii

Turnul Unirii View, cea mai vizibilă clădire din centrul Bucureștiului

Construcția Unirii View, turnul de 18,000 m2 dezvoltat de investitorul belgian Yves Weerts în centrul Bucureștiului, avansează într-un ritm stabil, astfel încât lucrările subterane vor fi gata în trimestrul al doilea al anului 2017. Clădirea vizează obținerea calificativului de sustenabilitate Excellent, corespunzător regulilor BREEAM 2016, fiind primul proiect din România ce aplică pentru certificare conform noii metodologii, mai stricte, lansate anul trecut.

Lucrările de construire la Unirii View au început în octombrie 2016 și vor fi finalizate în al doilea trimestru al anului 2018. Construcția avansează în ritm susținut, aproximativ 60 de oameni lucrând pe șantier în fiecare zi. În prezent, lucrările la fundație se apropie de final, turnarea pereților mulați și a celor de sprijin fiind deja încheiată, în timp ce lucrările generale de excavare sunt în plină desfășurare.

Lucrările la arcarea subterană, care reprezintă prima etapă a dezvoltării, vor continua în următoarele 3 luni, clădirea urmând să depășească nivelul solului în luna iulie. Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog’Art, una dintre cele mai vechi și mai renumite companii de construcții din București.

Aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la 3 minute distanță de Piața Unirii, Unirii View are o suprafață totală de 26,880 m2, si o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 m2. Clădirea va avea 19 niveluri supraterane, (incluzând parterul, 17 etaje pentru birouri, precum și penthouse-ul tehnic), plus o parcare subterană cu 3 niveluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, Unirii View va domina centrul Bucureștiului, fiiind printre cele mai înalte și mai verzi clădiri din Capitală. Investiția totală este estimată a fi în jurul sumei de 33 de milioane euro.

Unirii View va fi cel mai important proiect nou din Piața Unirii, o zonă recunoscută drept kilometrul 0” al Bucureștiului în ceea ce privește transportul în comun și conexiunile cu celelalte zone ale orașului. Viziunea noastră este de a dezvolta un proiect-destinație, pe care multe companii cred că l-au așteptat: un spațiu modern în centrul orașului, unde chiriașii iși pot crește afacerile, își pot inspira echipele și construi brand-urile, toate acestea în timp ce asigură echilibrul între muncă și viața personală. În acest scop, oferim o atenție sporită confortului viitorilor ocupanți, precum și sustenabilității clădirii; pentru toate aceste motive, am decis să aplicăm pentru una dintre cele mai stricte certificări verzi existente”, spune Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.

Unirii View este prima clădire din România ce a aplicat pentru certificarea BREEAM conform standardelor lansate în 2016. Noile criterii BREEAM sunt considerate a fi mult mai stricte față de cele precedente. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că proiectul Unirii View va trebui să îndeplinească o serie de standarde mult mai riguroase față de normele vechi, iar, de cealaltă parte, același calificativ obținut după metodologia anterioară ar corespunde, conform noii proceduri, unui scor inferior.

Procesul de certificare este gestionat de către BuildGreen, liderul pieței de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România.

Unirii View va fi primul proiect din România ce va primi certificatul BREEAM 2016, fiind, de altfel, și primul proiect care aplică pentru certificare conform noiilor norme de sustenabilitate. Certificatul aplicabil este BREEAM International 2016 Office Core & Shell, iar acesta necesită îndeplinirea unor criterii mai stricte, comparativ cu versiunile precedente, spune Răzvan Nica, director general BuildGreen.

Avantajul principal al clădirii îl constituie amplasarea strategică în Piața Unirii, cea mai mare zonă comercială și principalul hub de transport al Capitalei, asigurând accesul la rețeaua de transport în comun a orașului. Clădirea este deservită de stația de metrou Piața Unirii, 4 linii de tramvai, 9 linii de autobuz și o linie expres către aeroport, care, practic, asigură conexiunea facilă și confortabilă cu toate zonele din oraș. Imaginea este completată de cele peste 300 de locuri de parcare (168 în incinta clădirii și alte 150 de locuri în parcarea Unirea Shopping Center, cu opțiune de extindere în viitor).

Încă din stadiul de idee, echipa Unirii View s-a concentrat asupra tehnologiilor avansate și a sistemelor de construcție ce asigură confortul ocupanților și funcționarea sustenabilă a proprietății. Locația centrală, alături de vizibilitatea excelentă în centrul Bucureștiului, dar și de specificațiile tehnice ridicate au atras interesul unei game largi de potențiali chiriași. La ora actuală, dezvoltatorul se află în negocieri avansate cu mai multe companii.

Bine de știut:

  • Înălțime – 72,64 metri (cea mai vizibilă clădire din centrul Bucureștiului)
  • Amprentă la sol – 2,564 m2
  • Suprafață totală – 26,880 m2
  • 19 etaje superioare – 17 etaje de birouri + parter cu o zonă de retail + etaj tehnic
  • 3 niveluri de parcare subterană
  • Suprafață închiriabilă totală – 17,941 m2

La finalizarea proiectului, Unirii View va fi o clădire de birouri de clasa A, în formă de poligon, cu 17 etaje superioare, un parter cu spații de retail dedicate serviciilor si facilităților pentru chiriași, precum și o parcare subterană cu 3 niveluri. Clădirea va avea o suprafață închiriabilă de 1,131 m2 pe fiecare etaj. Unirii View este una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 m între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Această performanță, unică mai ales prin prisma unei clădiri de tip turn, a fost obținută cu ajutorul unor tehnici inovatoare de post-tensionare.

Unirii View propune o eficiență a spațiului peste standardele actuale ale pieței de birouri, prin caracteristici unice ca lipsa stâlpilor de susținere sau a altor elemente de structură pe etaj, etaje precablate, înălțimea netă de 2,9 m pe nivel, generator de curent electric cu capacitate alocată în funcție de nevoile chiriașilor, ferestre care se deschid și un sistem de ventilație care permite o densitate de 1 persoană la 8 m2.

Cu un look & feel ce amintește de proprietățile clasice din New York, Unirii View va adresa astfel nevoile chiriașilor în căutare de vizibilitate, conformitate cu standardele de responsabilitate corporativă, dar și de eficiență și o paletă largă de restaurante și servicii în zonă. Peste 350 de facilități se află la distanță de mers față de clădire, incluzând două centre comerciale și intregul “district legal” din proximitate.

Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de naționalitate belgiană cu un istoric solid pe piața de dezvoltare imobiliară din România, confirmat de către dezvoltarea și vânzarea cu succes a Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP. Pentru a asigura un proces de dezvoltare fluent pentru Unirii View, Yves Weerts a alcătuit o echipă de proiect formată din profesioniști cu o experiență vastă pe piața imobiliară locală.

Westfourth Architecture în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturală și gestionează partea de design. SPEEDWELL Real Estate Development, prin Didier Balcaen, coordonează procesul de dezvoltare, în timp ce compania de consultanță imobiliară GRIFFES, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing și managementul comercial. Misiunea echipei este aceea de a crea valoare sustenabilă prin cunoștințe tehnice solide și perspicacitate în înțelegerea nevoilor chiriașilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button