#TuristIn #Bucuresti: Cum sa ai un weekend perfect! #TuristIn #Bucuresti: Cum sa ai un weekend perfect!
Se apropie weekend-ul! Din nou ne intrebam… si, ce facem? Mai ales acum ca vremea nu este asa prietenoasa, dar totusi vrem sa ne... #TuristIn #Bucuresti: Cum sa ai un weekend perfect!

Se apropie weekend-ul! Din nou ne intrebam… si, ce facem? Mai ales acum ca vremea nu este asa prietenoasa, dar totusi vrem sa ne bucuram de timpul liber… Ei bine, eu si Marian avem din nou cateva variante, in care si tu poti sa te simti turist in Bucuresti. Urmeaza sa va povestesc, pe scurt, itinerariul nostru, care sper sa va incante si sa va inspire, de ce nu?

Ca suntem mereu dornici de experiente noi se stie. Iar, ca adevarati turisti, de data asta in Bucuresti, ne-am rezervat rapid o camera la Hotel Mercure, din zona Unirii. De ce acest hotel? Ei bine, ne-a facut cu ochiul faptul ca Mercure Unirii este renovat integral in stilul art-deco specific multor cladiri din centrul istoric al Bucurestiului, unde este de altfel si situat, si oferă un spațiu generos atat in camere cat si in partea de lobby.

Hotelul se afla la 10 minute de mers pe jos de Piata Unirii si pune la dispozitia oaspetilor sai 95 de camere dintre care, 82 camere standard, 9 camere privilege si 4 apartamente. Am aflat ca doua camere standard sunt destinate si amenajate special persoanelor cu dizabilitati. Unde mai pui ca pretul a fost excelent pentru o camera imensa de 28 mp.

Acum ca am rezolvat cu hotel, sa inceapa weekendul, zic! Si cum poate sa inceapa mai bine, decat cu o dimineata de sambata la Therme. Iarna, frig, ceata, vremea perfecta pentru un rasfat in baile termale si saunele fierbinti de aici! Daca mai si ninge, peisajul este si mai incantator.

Am fost matinali pentru ca, recunosc, nu ne place aglomeratia. La 9.30 bateam la portile Therme București, cel mai mare Therme din Europa, dupa cate stim noi, si eram gata de balaceala si de relaxare.

Trebuie sa stiti ca Therme București găzduiește 7 saune tematice și 4 saune umede. Fiecare saună are o anumita tematică, un anumit design și ritualuri variate. Va puteti bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie și purificare, denumit în limba germană Aufguss – realizat prin infuzarea unor soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice încinse din saună.

Si, Doamne, ce bine este sa iei parte la o experiență multisenzorială de Aufguss care are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulației sangvine, hidratarea pielii, întărirea sistemului imunitar etc. Loc este pentru toti, pentru ca, in total, cele 11 saune din centru au o capacitate de 410 vizitatori simultan.

Daca vi se pare ca v-ati relaxat destul si aveti nevoie de adrenalina, treceti in Zona Galaxy care deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei, pentru toate vârstele. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la  14 metri.  

Nu uitati ca intreg complexul oferă vizitatorilor si plăcerea de a se relaxa în una din cele 8 piscine, având la dispoziție o suprafață totală de peste 3.000 mp. Temperatura de 33 grade Celsius a apei este menținută atât în piscinele interioare, cât și în cea exterioară, aceasta rămânând accesibilă și în timpul iernii. Noua ne-au fost de ajuns 3 ore si jumatate, timp in care am trecut prin toate zonele Therme.

Si uite asa, dupa acest Therme retreat, ne-am indreptat spre cazarea de la Mercure Hotel. Designul din receptie este unul minimalist, pe placul nostru. Dar camera! Camera este una superba, cu o privesliste minunata. Va las aici un mic tur al acesteia, sa vedeti cat de draguta este!

Nu am stat prea mult aici. Ne-am aruncat bagajele intr-un colt al camerei si am fugit sa mancam ceva! Fiind situat chiar in inima Bucrestiului, am pornit la pas sa cautam un restaurat prin apropiere. Mersul pe jos ne-a accentuat pofta de ceva bun. Unde mai pui ca incepuse sa si ninga si trebuia sa intram intr-un local sa ne incalzim!

Dar stiti si voi acele pofte din timpul iernii? Pe mine “a “lovise” o pofta de cartofi prajiti cu o bere buna! Ne-am dat destul de repede seama ca eram aproape de locul ideal pentru un dezmat culinar: The Harp.

Citeste si… 

Travel Trends: #TuristIn Iași!

Ei bine, berea si cartofii prajiti cu sosul de usturoi ne-au dechis apetitul pentru ce urma. Eu am ales un piept de rata, iar Marian … o bucata sanatoasa de vita in sos. Ce sos, ghiciti? De ciocolata, bineinteles.  Delicioase!

Dar, bineinteles, ca nu puteam pleca fara a savura cate un desert irlandez.Pe langa mancarea delicioasa, un atuu al acestui restaurant este ca ai parte si de un view fain, dar si de o muzica ambientala foarte relaxanta la ora pranzului.

Dupa o astfel de masa copioasa, putina odihna nu strica. Asa ca ne-am intors, din nou, la hotel Mercure sa ne bucuram de confortul camerei. Dupa doua ore de somn zdravan, cred ca ni s-a tras si de la bere, ne-am energizat pentru o partida de shopping.

Eram direct interesati de reducerile de la Il Passo si era un must sa dam o fuga sa vedem ce au in magazine. Ne-am echipat si am iesit la o plimbare de seara pana la Bucuresti Mall, unde ne-am petrecut ceva timp (vreo 2 h) prin magazine, cu un Marian proband “n” perechi de incaltari. Barbatii si shopping-ul la reduceri…no comment!

Ma simteam deja un pic epuizata dupa doua ore de shopping, asa ca am hotarat sa ne indreptam spre hotel si sa luam cina acolo.

O idee excelenta, as spune. Restaurantul hotelului are un meniu bun, nu foarte bogat, dar un bucatar excelent! Un cadru linistit, intim, cu o cina usoara, de seara.

A urmat un somn bun si relaxant, pentru ca urma o noua zi de #turistin #Bucuresti. Bineinteles, ca duminica dimineata ne-am trezit cu o fame de lup si am alergat aproape cu ochii inchisi catre micul dejun. Satisfacator si cu produse proaspete.

Ceva special pentru mine a fost painea cu unt si mierea dintr-un fagure. Au facut deliciul acestei dimineti pentru ca mi-au adus aminte de copilarie.

Ne-am dezmortit un pic si apoi am iesit la o mica plimbare matinala, in apropiere, pe malul Dambovitei. Un peisaj frumos, inghetat, inveselit de restarantele urbane de pe malul acesteia. Chiar daca nu este sezonul lor, fantanile dansante din centrul Bucuresti-ului sunt dragalase si in acest peisaj iernatic. Daca tot eram in zona, am luat la pas si centrul vechi, oprindu-ne in frumoasa librarie Carturesti de pe Lipscani. Locul ideal de facut poze. O sa vedeti si voi cand ii treceti pragul.

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria se desfasoara pe sase niveluri insumând 1.000mp. Pe scurt, Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orașului.

Vezi si …

Turist in Bucuresti: acasa ca … in vacanta!

Cu un bistro la ultimul etaj, un spasiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria spune o noua poveste pe o strada cu o vibranta traditie comerciala.

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat in posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar in perioada comunista a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, iar de ceva ani a prins viata printr-o amenajare inovatoare, dar atenta la substanta istorica, semnata de biroul de arhitectura Square One.

La 12 fix ne-am intors la hotel pentru a face check-out. Le-am multumit de ospitalitate pentru ca ne-am simtit foarte bine aici. Personalul a fost amabil, iar conditiile de cazare sunt foarte bune. Dar, stati asa. Weekend-ul nostru de #turistin #Bucuresti nu se termina aici! Doar e ora pranzului, nu.

Cum Marian este cel mai mare poficios pe care il stiu s-a gandit el sa mergem sa mancam la Chefs Experience! Daca el a vrut coaste suculente si spicy, eu m-am delectat cu scoici made by Scarlatescu.

Locul ideal, pentru un astfel de rasfat culinar, zice Marian! Eu va spun ca celebrele scoici pregatite de Chef Scarlatescu nu m-au dezamagit. La fel de bune ca prima data cand le-am savurat. Si, cum v-am obisnuit, orice masa se incheie cu un desert delicios.

Am incheiat acest weekend frumos cu un film superb. Am mers la Cine Globe Titan sa vedem Papillon, pe care vi-l recomand cu mare caldura intr-o sala de cinema.

Cu o poveste ce abunda in detalii socante, care prezinta cu o cruda exactitate suferinta si determinarea de care un om este capabil atunci cand este prins in sfasietoarea lupta pentru supravietuire, romanul autobiografic scris de Henri Charrière, care a stat la baza filmului, a devenit un best seller international in momentul publicarii sale in 1969 si ramane in continuare o scriere de referinta pentru literatura de specialitate.

Memorabila aventura este centrata in jurul lui Papillon (Charlie Hunnam), un hot de rand, condamnat, pentru o crima pe care nu a savarsit-o, la inchisoare pe viata in teribilul penitenciar de pe Insula Diavolului. Hotarat sa isi recapete libertatea si sa se intoarca la iubita lui, Papillon incheie o alianta neobisnuita cu instaritul Louis Dega (Rami Malek) care, in schimbul protectiei sale, ii ofera eroului nostru banii necesari pentru a pune in practica un plan de evadare.

Altfel spus, ,,Papillon”, celebra epopee a lui Henri Charrière despre supravietuiere, nedreptate, dar si despre puterea prieteniei si a loialitatii primeste o noua ecranizare: dura, spectaculoasa si emotionanta. Filmul este distribuit pe marile ecrane din toata tara de Vertical Entertainment.

Sper ca v-a placut weekendul nostru ca #turistin #Bucuresti, iar daca ati experimentat itinerariul parcurs de noi, asteptam si impresiile voastre despre aceste locuri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: