Turistii straini, fanii evenimentelor culturale romanesti Turistii straini, fanii evenimentelor culturale romanesti
Romania se bucura de o recunoastere in crestere pe scena culturala internationala, participand la principalele competitii si festivaluri si primind premii importante. In acelasi... Turistii straini, fanii evenimentelor culturale romanesti

Romania se bucura de o recunoastere in crestere pe scena culturala internationala, participand la principalele competitii si festivaluri si primind premii importante. In acelasi timp, marile evenimente culturale locale atrag an dupa an turisti si pasionati de cultura din strainatate in principalele orase care organizeaza astfel de festivaluri.

Specialistii tripsta  s-au uitat care au fost europenii care au decis sa vina in Romania ca sa participe la principalele evenimente locale din aceasta perioada si la felul in care si-au planificat calatoriile.

Principalele alegeri ale strainilor: TIFF, FITS si Festivalul George Enescu – dar cine a ales ce anume?

Dupa cum s-a intamplat si in anii precedenti, marile evenimente culturale au atras multi turisti in orasele din Romania. Cele mai cautate anul acesta au fost TIFF (Festivalul International de Film Transilvania) organizat intre 27 mai -5 iunie in Cluj-Napoca, FITS (Festivalul International de Teatru de la Sibiu) care a avut loc intre 10-19 iunie in Sibiu si Festivalul George Enescu, care va avea loc intre 3-25 septembrie in Bucuresti si deja a atras multe rezervari din partea strainior pentru acea perioada.

In cazul TIFF, cei mai multi straini care si-au rezervat calatorii anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival au fost din Polonia (Cracovia), au avut o varsta medie de 36 de ani si au cheltuit in medie 148,67 euro pentru aceasta calatorie, pe care au planificat-o si rezervat-o cu o medie de 28 de zile in avans.

FITS a atras turisti in principal din Germania, cele mai multe rezervari pentru perioada festivalului fiind facute de catre calatori din Munchen, Germania, urmati de austrieci venind de la Viena, germani calatorind de pe Koln-Bonn si norvegieni venind de la Bergen. Au cheltuit in medie 347,34 euro pe calatorie, au avut o varsta medie de 38 de ani si au petrecut in medie 5 zile in vacanta de la Sibiu de pe perioada festivalului.

Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate festivaluri organizate in capitala Bucuresti, a inregistrat deja multe rezervari realizate de strainii care si-au planificat o calatorie in Romania pentru acest eveniment.  Acestia si-au planificat calatoriile cu o medie de 92 de zile in avans, au o varsta medie de 39 de ani, au cheltuit 217,28 euro in medie pe aceasta calatorie si si—au planificat o sedere mai lunga pe durata evenimentului, media fiind de 7 zile.

De unde vin? Majoritatea sunt greci care sosesc de la Atena (20%), urmati de calatori pasionati de muzica din Praga (12,3%), Istanbul (6.15%), Tel Aviv (6.15%) si Stockholm (6.15%).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: