Turistii de spa au dus veniturile grupului hotelier Danubius la 36 mil. lei in 2015 Turistii de spa au dus veniturile grupului hotelier Danubius la 36 mil. lei in 2015
43.000 de  turisti au trecut in 2015 pragul celor trei hoteluri aflate in portofoliul grupului hotelier Danubius Sovata, unul dintre cei mai mari operatori... Turistii de spa au dus veniturile grupului hotelier Danubius la 36 mil. lei in 2015

43.000 de  turisti au trecut in 2015 pragul celor trei hoteluri aflate in portofoliul grupului hotelier Danubius Sovata, unul dintre cei mai mari operatori de pe segmentul pachetelor medicale baleneoclimaterice. 

Dintre acestia peste 32.000 au fost romani si 12.000 turisti straini. Potrivit oficialilor companiei, cifra de afaceri a grupului este estimata sa ajunga in acest an la 36 de milioane de lei, in crestere cu 20% comparativ cu anul precedent.

„Clientul spa poate sa fie client de weekend, care vine din orasele mari ale tarii, sau poate sa fie o mama sau un tata care vine impreuna cu famila la relaxare si a ales hotelul nostru pentru spa.  Turistii romani petrec 3 – 4 zile la noi, pe cand turistii straini vin de obicei pentru minim o saptamana la spa. In timpul verii, spa-ul nu are atat de mare importanta fiindca turistii cazati la noi beneficiaza de intrare libera la strandurile Lacul Ursu si lacul Alunis. Turistii care vin la Sovata sunt atrasi de apa atat in timpul verii, cat si iarna. Apa din lacurile sarate ii atrage vara,  iar apa din piscine iarna.  Faptul ca la centrul spa se poate face baie in apa sarata din lacul Ursu  pe tot timpul anului confera hotelurilor o atractivitate deosebita”, spune Erik Szoboszlai, director de vanzari in cadrul Danubius Health Spa Resort Sovata.

hotel danubiusComplexul turistic detinut de Danubius Hotels Group este format din hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata (clasificat la 4 stele), Danubius Health Spa Resort Bradet (cu o clasificare tot de 4 stele)  şi Hotel Făget (clasificat la 2 stele). Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispozitia turistilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

Potrivit oficialilor grupului, in perioada 2013-2014, Danubius a investit 7 milioane de euro in realizarea unui upgrade spectaculos al hotelului Bradet (clasificat anterior la 2 stele), devenit acum Danubius Health Spa Resort Bradet, intrand astfel in categoria hotelurilor de 4 stele Superior. In ceea ce priveste planurile pe termen mediu ale grupului, sunt vizate noi investitii care vor consta in renovarea Hotelului Faget, si constructia unei piscine exterioare, precum si amenajari ale strandului Lacul Ursu.

Hotelurile superioare, Sovata si Bradet, comunica intre ele si totodata cu SPA-ul ( Emporium Wellness & Beauty) prin intermediul unui tunel subteran. SPA-ul face parte dintr-un complex balnear integrat si ofera servicii medicale, de relaxare, wellness si fitness, precum si cure si tratamente ginecologice si de recuperare medicala. Totodata, Complexul pune la dispozitia clientilor sai 4 piscine cu apa dulce si sarata, Jacuzzi, circuit Kneipp, sala de fitness, sauna, aroma-sauna, precum si piscine pentru copii.hotel danubius“Puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu si a namolului binefacator este uluitoare. Obiectivul nostrum? Sa ajutam oamenii sa se vindece si sa fie mai sanatosi. De aceea, punem la dispozitia turistilor pachete de cazare si tratament cu beneficii extinse, de la eliminarea stresului la tratarea infertilitatii, a alergiilor si a altor afectiuni”, afirma Andrei Rusu, directorul administrativ al hotelurilor din Sovata.

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se afla la mai putin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicata i-a adus supranumele de Marea Moarta a Transilvaniei.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, detinand un portofoliu de 56 hoteluri locate in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. In perioada 2003 – 2014 grupul a investit in Romania 21,4 milioane de euro  astfel:

  • in anul 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investitiei fiind de circa 8 mil. euro
  • in 2007 s-a renovat centrul de conferinte al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata construindu-se 4 Sali de conferinte co o capacitate de aproximativ 500 persoane.- valoarea investitiei de cca 3,8 mil. euro
  • in anul 2011 s-a largit centrul spa al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investitiei circa 2,6 mil. euro- au fost construite 4 piscine, 4 saune si o noua sala de fitness
  • in perioada 2013 – 2014 s-a renovat complet hotelul Bradet, acum Danubius Health Spa Resort Bradet. Valoarea investitiei: aproximativ 7 mil. euro.

In planul de dezvoltare al Grupului Danubius Hotels pentru Romania, Hotelul Danubius Sovata este hotelul pentru spa si tratamente, Danubius Bradet  este hotelul de lux pentru conferinte si leisure, iar hotelul Faget urmeaza sa devina un hotel de 3* pentru grupuri si turisti individuali cu bugete mai restranse.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: