Turismul pe mobil: Mai – luna cea mai populară pentru rezervări Turismul pe mobil: Mai – luna cea mai populară pentru rezervări
Românii au integrat dispozitivele mobile în stilul lor de viață și le folosesc pentru o mulțime de activități de zi cu zi, inclusiv pentru... Turismul pe mobil: Mai – luna cea mai populară pentru rezervări

Românii au integrat dispozitivele mobile în stilul lor de viață și le folosesc pentru o mulțime de activități de zi cu zi, inclusiv pentru a-și rezerva călătoriile de vacanță. Conform datelor Tripsta[1], numărul rezervărilor făcute de pe dispozitive mobile a crescut în 2015 comparativ cu anul trecut, bărbații din România folosind mai mult decât femeile device-urile menționate pentru a-și rezerva vacanțele.

În perioada ianuarie – iunie 2015, numărul rezervărilor făcute de pe dispozitive mobile a crescut, în condițiile în care cea mai mare creștere s-a înregistrat în mai – de șapte ori mai multe rezervări de pe mobile comparativ cu aceeași perioadă din 2014,  deși creșteri importante s-au înregistrat și în aprilie (de trei ori mai multe rezervări mobile comparativ cu 2014) și martie (dublu comparativ cu aceeași lună a anului trecut).

Londra, Istanbul și Malaga – principalele destinații rezervate de călătorii români de pe dispozitivele mobile în 2015

Londra (Marea Britanie) este una dintre principalele destinații rezervate de români de pe dispozitivele lor mobile în prima jumătate a anului curent, alături de Istanbul (Turcia) și Malaga (Spania).

londra

Topul 3 al celor mai rezervate destinații de pe mobil s-a schimbat în 2015 comparativ cu anul trecut, când românii au preferat să rezerve de pe dispozitivele mobile vacanțe la Atena  și Heraklion (Grecia), precum și la Lyon (Franța).

Circa 1000€ – cea mai scumpă rezervare de pe mobil în 2015; 50€ – cea mai ieftină

Cele mai scumpe zboruri rezervate de români de pe dispozitive lor mobile în prima jumătate a anului curent au avut costuri de aproape 1,000€, respectiv un zbor pe ruta Otopeni – Hamburg care a costat 870€ și a fost rezervat de pe mobil și unul cu același aeroport de plecare și având ca destinație Lisabona, care a costat 995€ și a fost rezervat de pe un dispozitiv iOS.

Anul trecut, cel mai scump zbor rezervat pe site-ul mobil al Tripsta a fost către Dulles International Airport in Washington (USA) și a costat 2,470€.

Cele mai ieftine zboruri rezervate de pe device-uri mobile în 2015 de către români au fost către Istanbul (56€) de pe mobil și către Londra (50€) de pe iOS. Anul trecut, cel mai ieftin zbor rezervat de români de pe mobil a fost pe ruta Otopeni – Luton (Marea Britanie) și a costat 87€.

Lisabona4

Cine sunt cei care au făcut rezervări de pe mobile?

În prima jumătate a anului curent, bărbații și-au folosit dispozitivele mobile mai mult decât femeile pentru a rezerva vacanțe. În același timp, comparativ cu anul trecut, numărul bărbaților care au folosit mobile pentru a rezerva călătorii a crescut cu 310%, în timp ce numărul femeilor a crescut cu 220%.

Românii care și-au rezervat vacanțe de pe mobile au făcut acest lucru fie pe site-ul mobil al Tripsta, fie prin intermediul aplicației iOS dedicate a Tripsta.

Rezervările mobile au reprezentat 14% din totalul rezervărilor făcute prin intermediul Tripsta în prima jumătate a anului curent, în creștere de la 5% anul trecut; creșterea a fost de 360%, întregistrându-se o triplare a numărului de rezervări mobile de la un an la altul. Pe de altă parte, rezervările făcute de pe dispozitive iOS au reprezentat 2.5% din totalul rezervărilor realizate în prima jumătate a lui 2015.

———————————————————————-

[1]Datele se referă la rezervările de pe dispositive mobile realizate de către utilizatorii români ai Tripsta în perioada 1 ianuarie – 15 iunie 2015 pentru călătorii programate pentru perioada 1 iunie – 31 august 2015

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: