Trustul Alphabet: reorganizări în business-ul și conducerea Google. Sundar Pichai, noul CEO al gigantului american Trustul Alphabet: reorganizări în business-ul și conducerea Google. Sundar Pichai, noul CEO al gigantului american
Într-o postare recentă pe blogul companiei, co-fondatorul Google, Larry Page, a anunțat o restructurare masivă a companiei care controlează cel mai accesat motor de... Trustul Alphabet: reorganizări în business-ul și conducerea Google. Sundar Pichai, noul CEO al gigantului american

Într-o postare recentă pe blogul companiei, co-fondatorul Google, Larry Page, a anunțat o restructurare masivă a companiei care controlează cel mai accesat motor de căutare al lumii și softul de mobile Android.

Astfel, miliardarul american (potrivit celor mai recente estimări ale revistei americane Forbes, averea acestuia este de peste 34 de miliarde de dolari), care a pus bazele Google alături de Sergey Brin (avere estimată la aproape 29 de miliarde de dolari) în 1998, a făcut cunoscut faptul că Google va face parte dintr-un holding denumit Alphabet.

În urma acestei reorganizări, Page va fi noul CEO al Alphabet, Brin având funcția de președinte al holdingului, în timp ce conducerea Google va fi asumată de Sundar Pichai, fostul șef al diviziilor Chrome OS și Android.

Din noua postură, cei doi oameni de afaceri vor superviza atât activitatea Google cât și a celorlalte companii afiliate (cum este exemplul Calico sau Wing), Alphabet urmând să controleze și operațiunile de finanțare.

Sub noua organizare a gigantului american, fiecare dintre organizațiile care alcătuiau până acum Google vor funcționa sub propria echipă de management. Pichai și Google vor continua să controleze, însă, diviziile motorului de căutare, publicitate, cartografie, Google Play Sore, YouTube și Android.

Cine este Sundar Pichai, noul CEO al Google?

“De ce Alphabet? Alphabet este o colecție de companii, cea mai mare dintre ele, fiind, evident, Google. Însă acest nou Google este eficientizat. Companiile care au arii de activitate puțin mai îndepărtate de produsele noastre de bază (care au legătură cu internetul) vor face parte, de acum, din Alphabet”, a declarat Larry Page.

Potrivit acestuia, noua structură va permite păstrarea unui focus mai mare pe dezvoltarea oportunităților care există în cadrul Google. ”Google realizează tot felul de produse și sunt sigur că Sundar se va concentra în permanență pe inovații, continuând să împingă cât mai departe limitele”, a mai spus Page.

Alphabet Inc. va înlocui Google pe bursă, toate acțiunile Google devenind automat Alphabet. Totodată, Google va deveni o subsidiară a noii entități.

Mișcarea făcută de proprietarii uneia dintre cele mai mari companii tech ale lumii se va dovedi benefică pentru pleiada de companii cumpărate până acum acum de gigantul american, dar mai ales pentru viitoarele achiziții. Odată cu formarea holdingului, acestea vor putea funcționa sub propriul nume (poate chiar și cu aceeași echipă de management), nefiind absorbite în denumirea generică Google.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: