Trendurile anului 2016 la dansuri de nuntă Trendurile anului 2016 la dansuri de nuntă
Studioul de dans Arthur Murray din București, franciza a celei mai mari rețele de școli de dans din lume, anunță cele mai importante tendințe... Trendurile anului 2016 la dansuri de nuntă

Studioul de dans Arthur Murray din București, franciza a celei mai mari rețele de școli de dans din lume, anunță cele mai importante tendințe în materie de dansuri de nuntă în acest an.

#1 Coregrafie personalizată –compilație de muzică și stiluri de dans

Una dintre cele mai importante tendințe pentru 2016 la dansurile de nuntă este reprezentată de coregrafiile personalizate 100%, executate pe compilații de piese preferate ale mirilor și care combină mai multe stiluri de dans. Trendul a fost remarcat încă din vara anului trecut și tinde să devină opțiunea principală a cuplurilor de tineri căsătoriți.

Majoritatea coregrafiilor de acest tip încep pe o piesă lentă, pe care se dansează vals sau rumba, după care muzica se schimbă într-un ritm mai alert și o dată cu ea se schimbă și stilul de dans.

„Cele mai multe dintre cuplurile care vin la școala de dans Arthur Murray București pentru a învăța dansurile de nuntă aleg această varianta. Este și cea mai populară tendință la nivel mondial, iar numeroasele clipuri care circulă pe YouTube încurajează cuplurile să o adopte. Profesorii noștri creează coregrafia personalizată în funcție de piesele preferate de miri, dar și în funcție de povestea lor și ce își doresc ei să transmită ca și cuplu. Din acest motiv, nu sunt două coregrafii la fel, fiecare coregrafie reflectă povestea unică a cuplului”declară Cristina Ardelean, Administrator Arthur Murrray București.

#2 Freestyle –dans „la liber

Dansul mirilor fără o coregrafie învățată și repetată înainte de nuntă este o tendință care prinde contur în 2016. Este adoptată ce cei mai îndrăzneți dintre proaspeții căsătoriți și presupune ca aceștia să danseze pe o anumită piesă, fără să își pregătească succesiunea pașilor.

Cuplurile care aleg această variantă urmează cursuri de dans și învață să danseze unul sau mai multe stiluri de dans, după care dansează liber în fața invitaților. Avantajul principal al acestei opțiuni este că dansul arată natural, mișcările sunt firesti, iar partenerii sunt mai relaxați, pentru că nu trebuie să urmeze o rutină prestabilită.

Arthur Murray Wedding 1

“Partenerii care aleg freestyle pentru dansul mirilor sunt persoane care fie au mai dansat, fie vin să învețe să danseze la nuntă. Ei urmează cursurile de dans la Arthur Murray de plăcere și le folosesc ca pe o cale eficientă de relaxare în perioada pre-nuntă”–adaugă Cristina Ardelean.

#3 Dansul mirilor se transformă în dans de grup

Transformarea dansului mirilor în dans de grup este o nouă abordare ce se remarcă anul acesta la nunți. La deschiderea nunții, mirii se pregătesc de dans, însă spre surpriza invitaților, ei sunt însoțiți de câțiva prieteni, alături de care vor executa un dans care va porni distracția la nuntă.

Dansul de grup se realizează fie la începutul nunții alături de nași, prieteni și apropiați sau, ca noutate absolută în acest an, alături de părinți, la jumătatea nunții.

“Cuplul proaspăt căsătorit rămâne centrul coregrafiei, însă dansul este mai dinamic și mai neașteptat. Cel mai adesea, domnișoarele și cavalerii de onoare, nașii, frații și surorile se alătură mirilor în aceste dansuri de grup. Este o modalitate de a elimina stresul tinerilor căsătoriți și de a porni petrecerea într-un mod inedit. Multe cupluri de miri încep să danseze ceea ce pare a fi un dans tradițional, după care li se alătură apropiații și execută împreuna coregrafia de grup pregătită alături de instructorul lor” –mai spune Cristina Ardelean.   

  • cecilia

    24/07/2016 #1 Author

    Si noi am optat pentru un dans de grup, nu am fost incantata pentru inceput cand coregraful de la scoala unde ne-am pregatit (http://stop-and-dance.ro/cursuri-dansul-mirilor.html) a venit cu aceasta idee, dar am zis sa incercam si nu-mi pare rau ca am facut aceasta alegere. Coregrafia a afost mai usoara si nu am mai avut emotii atat de mari.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: