Finalul lunii octombrie nu a coincis doar cu sărbătoarea Halloween-ului, ci şi cu decizia Microsoft de a înceta vânzarea licenţelor pentru versiunile 7 şi...
Windows-8Finalul lunii octombrie nu a coincis doar cu sărbătoarea Halloween-ului, ci şi cu decizia Microsoft de a înceta vânzarea licenţelor pentru versiunile 7 şi 8 ale sistemului de operare Windows.

Potrivit Windows Life Cycle Fact Sheet, un document updatat de Microsoft în luna aprilie a acestui an, de pe 31 octombrie, pachetele Windows 7 Home Basic, Home Premium sau Ultimate nu se mai vând către consumatori. Acelaşi este cazul şi pentru versiunea Windows 8.

Conform aceluiaşi document, vor fi scoase la vânzare doar licenţele Windows 8.1, oficialii companiei făcând o delimitare clară între această versiune şi cea precedentă, Windows 8.

În acelaşi timp, atât companiile cât şi consumatorii finali vor putea să cumpere licenţe Windows 7 professional prin “Downgrade Rights”  (potrivit Microsoft, este capacitatea de a retrograda o versiune Windows la una anterioară, însă nu toate edițiile de Windows furnizează drepturi de downgrade), însă această opţiune vine însoţită de costuri mai mari şi de o disponibilitate limitată.

Un lucru este important de ştiut: potrivit Microsoft End User License Agreement, cei care doresc să vândă versiuni second hand a Windows 7 nu vor putea să facă acest lucru, copiile fiind nule.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: