Gigantul american a pus la dispoziţia publicului un clasament al celor mai populare universităţi întregistrate de motorul de căutare Google. La prima vedere, din...
educatie.pgGigantul american a pus la dispoziţia publicului un clasament al celor mai populare universităţi întregistrate de motorul de căutare Google.

La prima vedere, din căutările online reiese un top destul de diferit faţă de cel tradiţional al celor mai puternice universităţi ale lumii. Utililizatorii Google sunt interesaţi de entităţile care oferă cursuri online, mai mult decât de cele care pun la dispoziţie campusuri tradiţionale. În plus, 5 universităţi din India se află în topul celor mai căutate 20 de instituţii de învăţământ superior.

Potrivit Google, cele mai multe căutări au avut în prim plan Universitatea din Phoenix, o instituţie americană care are o gamă variată de cursuri online. Fondată în anii ’70, Universtitatea din Phoenix a reuşit să eclipseze instituţii cu renume precum Harvard, Stanford sau Columbia.

Pe locul doi se află Massachusetts Institute of Technology (MIT), clasificat drept cea mai bună universitate a lumii, o instituţie care are, de asemenea, un istoric foarte bun în oferta de cursuri online.

În ceea ce priveşte universităţile din Europa, nu vedem pe primul loc vreo instituţie cu tradiţie de secole, ci un pionier în învăţământul la distanţă: Open University din Marea Britanie. În acelaşi timp, University College din Londra şi London School of Economics sunt în faţa faimoaselor Oxford şi Cambridge.

Totodată, 40% din căutările pentru universităţi din Marea Britanie vin din afara graniţelor, cel mai mare interes pentru acestea venind din partea utilizatorilor Google din zona Asia-Pacific şi din Europa de Vest.

Universitatea Calicut, din Kerala, India, este pe locul patru în topul căutărilor Google, Anna University din Chennai fiind a doua instituţie din India aflată în top 10.

Iată clasamentul complet alcătuit de Google:

1. University of Phoenix
2. Massachusetts Institute of Technology
3. Open University
4. University of Calicut
5. University of California, Los Angeles
6. Anna University
7. Stanford University
8. London School of Economics
9. Columbia University
10. New York University
11. University of Mumbai
12. University College London
13. University of Oxford
14. Florida State University
15. Harvard University
16. University of Cambridge
17. Liberty University
18. University of Rajasthan
19. University of Michigan
20. Annamalai University

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: