Cine spune că nu poţi scoate bani din piatră seacă?! Şeicii din oraşul care a devenit una dintre cele mai importante destinaţii pentru cumpărături...
dubai1Cine spune că nu poţi scoate bani din piatră seacă?! Şeicii din oraşul care a devenit una dintre cele mai importante destinaţii pentru cumpărături şi care deţine cel mai centru de shopping din lume vor să construiască unul şi mai mare.

La finalul săptămânii trecute, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului, a prezentat planurile pentru construcţia unei proprietăţi impresionante, denumită Mall of the World. Proiectul de real-estate va avea o suprafaţă totală de 743.224 de metri pătraţi, zonele acestuia fiind conectate printr-un sistem de tramvaie. Totodată, mall-ul va pune la dispoziţia vizitatorilor şi cea mai mare reţea de drumuri pietonale într-un climat controlat: 7 kilometri.

Oficialul arab nu a anunţat încă un cost estimativ al acestui complex sau data la care va începe construcţia Mall of the World.

Potrivit comunicatului de presă dat publicităţii de Dubai Holding, dezvoltatorul acestui proiect (companie controlată de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum), mall-ul va putea găzdui anual peste 180 de milioane de vizitatori.

În plus, Mall of the World va avea cel mai mare parc tematic interior, 100 de hoteluri care vor pune la dispoziţia vizitatorilor 20.000 de camere şi chiar un district destinat evenimentelor, ce poate găzdui 15.000 de persoane.

Centrul comercial gigant nu va duce lipsă de un district wellness, unde turiştii vor putea vizita centre SPA, clinici sau vor putea face operaţii estetice, dar nici de un district cultural, pe modelul Broadway sau West End. Nu vor lipsi nici zonele de shopping create precum Las Rambla din Spania, Oxford Street sau Rodeo Drive.

 

“Creşterea numărului de turişti care vin în Dubai cu familiile şi a sectorului de retail ne-a arătat clar că trebuie să mărim infrastructura de turism a oraşului cât mai repede posibil. Acest proiect reprezintă un pas înainte în planurile noastre de a transforma Dubaiul într-un hub cultural, turistic şi economic pentru cei 2 miliarde de oameni care trăiesc în reginile din jur. Suntem hotărâţi să împlinim această viziune”, a declarat într-un comunicat de presă şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

dubaiPotrivit acestuia, turiştii care vin în acest centru comercial ar putea sta o săptămână întreagă în complex fără a fi nevoie să folosească maşina sau să părăsească incinta. Promenada şi domul complexului, care găzduiesc parcul tematic, sunt retractabile şi vor putea fi deschise pe timpul iernii. Parcarea va putea găzdui 50.000 de maşini.

Noul centru comercial şi cultural va fi deschis în apropierea Mall of the Emirates, care beneficiază de o pârtie de ski, precum şi a Burj Khalifa şi Dubai Mall.

Oficialii din Dubai sunt într-o cursă contra cronometru pentru a dezvolta infrastructura zonei şi pentru a creşte numărul de camere necesar pentru explozia de vizitatori anticipată pentru 2020. Atunci, Dubai va deveni primul oraş din Orientul Mijlociu care va găzdui World Expo. Autorităţile oraşului se aşteaptă ca acest eveniment să genereze venituri de 23 de miliarde de dolari între 2015 şi 2021, costul extimativ al organizării World Expo fiind de 8,4 miliarde de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: