Agenda culturală a Grand Cinema & More se îmbogăţeşte în următoarea perioadă cu două spectacole de excepţie. Opera Don Carlo, va fi difuzată joi,...
operaAgenda culturală a Grand Cinema & More se îmbogăţeşte în următoarea perioadă cu două spectacole de excepţie. Opera Don Carlo, va fi difuzată joi, 24 aprilie, începând cu ora 20:00 și opera comică Fiica regimentului pe 12 mai, de la aceeaşi oră, ambele înregistrate.

Don Carlo, una dintre cele mai complexe opere semnate de Giuseppe Verdi, este condusă de  dirijorul Antonio Pappano şi dispune de o distribuţie de excepţie. Jonas Kaufmann, un tenor extrem de apreciat pentru calitățile vocale, se alătură unora dintre cei mai buni interpreţi de partituri verdiniene din lume, precum Matti Salminen sau Anja Harteros.

La fel ca în aproape orice lucrare semnată de Verdi, povestea din Don Carlo are ca punct de pornire situaţia politică şi socială din Europa secolului al XVI-lea. Căsătoria tânărului Carlo, fiul regelui Filip al II-lea cu prinţesa Elisabeth de Valois, fiica regelui Henri al II-lea, are drept scop aducerea păcii între Franţa şi Spania, aflate în război. În ciuda aşteptărilor, cei doi se îndrăgostesc, însă regele Spaniei se împotriveşte dorinţei tinerilor, căsătorindu-se el însuşi cu frumoasa prinţesă. Opera Don Carlo a avut premiera în august 2013, în cadrul festivalului de la Salzburg.

Opera Fiica regimentului, prima lucrare scrisă în totalitate în limba franceză de către prolificul Gaetano Donizetti, surprinde spiritul francez al vremurilor – de data aceasta nu din perseptiva luptelor şi a războiului, ci din cea a romantismului şi a sentimentelor profunde de dragoste. Opera prezintă povestea de dragoste dintre Marie, o fată crescută în cadrul unui regiment care se dovedeşte a fi fiică de marchiză şi Toni, un băiat simplu care hotărăşte să devină soldat de dragul acesteia.

În rolurile principale îi regăsim pe Natallie Dessay şi Juan Diego Florez. Jocul şi interpretarea Nataliei sunt o îmbinare inedită de virtuozitate și frivolitate, iar forţa uluitoare cu care tenorul Florez interpretează ariile extrem de solicitante au făcut ca publicul de la Opera de Stat din Viena să aplaude minute în şir.

Spectacolele fac parte din stagiunea 2013 – 2014 a Grand Cinema & More, cinematograful din Băneasa Shopping City.

opera4 opera3 opera1

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: