Setea românilor pentru cărţi a fost la fel de mare şi în 2014, printre preferatele cititorilor de la noi numărându-se atât volumele unor scriitori...
booksSetea românilor pentru cărţi a fost la fel de mare şi în 2014, printre preferatele cititorilor de la noi numărându-se atât volumele unor scriitori celebri, cât şi cele ale unor persoane publice care au ales să își expună gândurile prin intermediul cărților. Printre aceștia se numără actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, omul de televiziune Andreea Esca, actorul şi interpretul Tudor Chirilă sau actorul şi regizorul Dan Puric.

Conform unui top realizat de retailerul online elefant.ro în urma vânzărilor de eBooks, cartea scrisă de actualul președinte al României, Pas cu Pas, a fost cea mai căutată și citită scriere în format digital în 2014.

Românii și-au manifestat dorința de a afla informații despre cel care va conduce țara în următorii cinci ani, cumpărându-i volumul în zeci de mii de exemplare. Formatul digital a avut cel mai mare succes deoarece oferă acces rapid la citire, imediat după cumpărare. Pe locul doi în topul celor mai căutate eBooks în 2014 se află cunoscuta scriitoare britanică E L James cu volumul Cincizeci de umbre ale lui Grey, urmată de proaspăt lansata carte a lui Paulo Coehlo, Adulter.

În topul scriitoriilor străini preferați de români, cea mai apreciată a fost povestea Hoțul de cărți a lui Markus Zusak, în care autorul expune pe larg povestea de viață a personajului principal – Liesel Meminger. Pe locul doi în același clasament se situează populara serie scrisă de E L James – Cincizeci de umbre ale lui Grey, iar poziția a treia este ocupată de scriitorul brazilian Paulo Coehlo cu cartea Adulter lansata în luna septembrie.

Printre cele mai căutate cărți ale autorilor români pe elefant.ro se numără volumele tipărite ale lui Chris Simion – Ce ne spunem când nu ne vorbim, Irina Binder – Fluturi și Simona Tache – Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut. Românii care au cumpărat volume ale scriitorilor români au mai avut printre favoriți și cărțile lansate de importanți formatori de opinie, precum Andreea Esca, Tudor Chirilă sau Dan Puric.

ebooks autori romani autori straini

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: