Bibliotecile 100% digitale nu mai par o fantezie în ritmul în care se schimbă în ziua de azi tehnologia. Iar Universitatea Politehnică din Florida...
FLORIDA-POLYTECHNIC-UNIVERSITYBibliotecile 100% digitale nu mai par o fantezie în ritmul în care se schimbă în ziua de azi tehnologia. Iar Universitatea Politehnică din Florida este unul dintre trendsetteri.

Universitatea americană, inaugurată la finalul lunii august, deţine în campus o clădire cu un design semnat de Santiago Calatrava – şi care a necesitat o investiţie de 60 de milioane de dolari – ce adăposteşte biblioteca ticsită doar cu cărţi în format digital.

Aceasta le oferă studenţilor spaţii de studiu şi birouri echipate cu laptopuri, desktopuri şi tablete gata să fie utilizate, scrie The Verge.

Totodată, Florida Polytechnic University se alătură unui grup restrâns de universităţi care au deschis în ultimii ani astfel de biblioteci digitale. În locul cărţilor printate, universitatea a semnat un parteneriat cu editurile de profil care le permit studenţilor să acceseze cărţile dorite gratuit prima dată. Dacă un student doreşte să ia acasă ebook-ul, biblioteca achiziţionează în mod automat acel exemplar pentru colecţie.

Deşi cărţile în print au încă un rol foarte importat în procesul educaţional, unicitatea sistemului pus la punct de universitatea din Florida are sens pentru sistemul pe care îl aplică în cadrul său. Noua universitate se bazează în totalitate pe STEM (science, technology, engineering, and math degrees – studii de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică), program care necesită materiale ce se regăsesc mai uşor în mediul digital.

Asta nu înseamnă că în cadrul Universităţii Politehnice din Florida printul nu are ce căuta. Universitatea are şi un fon de 7.000 de titluri pe care le-a moştenit de la o universitate care s-a închis de curând, însă administratorii încearcă să le găsească o utilitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: