Nu s-au dat publicității prea multe detalii despre viitorul sistem de plăți mobile dezvoltat de Apple, însă se pare că gigantul American din tehnologie...
iphone6_4Nu s-au dat publicității prea multe detalii despre viitorul sistem de plăți mobile dezvoltat de Apple, însă se pare că gigantul American din tehnologie va încasa câte 15 cenți pentru fiecare tranzacție în valoare de 100 de dolari, mai mult decât a luat Google în momentul în care a implementat Google Wallet.

Potrivit unor surse familiar cu aranjamentele pe care Apple le are cu companiile din domeniul bancar, compania din Cupertino va primi 0,15% din fiecare tranzacție Apple Pay realizată prin intermediul sistemului NFC, anunță Financial Times.

Recenta informație vine să completeze zvonurile anterioare potrivit cărora Appla va colecta un anumit comision de la bănci pentru cumpărăturile efectuate de clienții lor.

Se pare că atât băncile cât și ceilalți parteneri financiari ai Apple sunt dispuși să îi ofere producătorului iPhone tarife mai mici pentru efectuarea de tranzacții prin sistemul de plăți mobile al companiei tocmai datorită acestei integrări din punct de vedere al tehnologiei. De exemplu, deși Apple oferă o soluție pentru care nu este necesară emiterea unui card, aceasta fiind touch-less, cei care folosesc Apple Pay vor avea un comision mai mic decât decât cei care au carduri, un discount major pe care alți producători de soluții de plăți wireless nu au reușit să îl aducă în portofolii.

În loc să ia bani din comisioane, băncile speră să câștige din volumul mare al tranzacțiilor, sperând că sistemul Apple Pay va fi adoptat de cât mai mulți consumatori.

În plus, soluția de plată a Apple beneficiază de un token, ceea ce înseamnă că informațiile confidențiale și detaliile cardurilor sunt generate pe bază de coduri.

Apple Pay va fi disponibil pe smartphone-urile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, precum și pe viitorul Apple Watch.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: