Trei restaurante ideale pentru un #Turist in #Bucuresti Trei restaurante ideale pentru un #Turist in #Bucuresti
Dupa toata nebunia sarbatorilor, cu mese imbelsugate pregatitie acasa, familie si prieteni in vizita, am hotarat sa ne dedicam un weekend doar pentru noi.... Trei restaurante ideale pentru un #Turist in #Bucuresti

Dupa toata nebunia sarbatorilor, cu mese imbelsugate pregatitie acasa, familie si prieteni in vizita, am hotarat sa ne dedicam un weekend doar pentru noi. Un weekend de #turistin #Bucuresti. Cum vremea nu a fost cea mai prietenoasa, ne-am dedicat timpul rasfatului culinar in trei restaurante din Bucuresti.

Cum suntem fani sushi, am ales sa mergem la restaurantul nostru prefertat: Zen Sushi. Dar am incercat si ceva nou: Souk – un restaurant cu specific libanez, cu atmosefra de lounge, perfect pentru o cina de sambata seara. Iar duminica, am dedicat-o savorilor italienesti. Si uite asa am ales Sole D’Italia. Un restaurant aproape de casa si cu preparate delicioase. Si, totusi. Cum un #turist in #Bucuresti are nevoie si de ceva relaxare, noi am ales un rasfat la Belle Maison Spa. Dar despre asta … intrun articol separat.

Imi place sa  gatesc si sa bucataresc, dar unele preparate prefer sa le savurez intr-un restaurant. Iar sushi este unul dintre acele preparate. Astfel, in primul weeknd din 2020, la pranz, am ales sa ne rasfatam cu sushi pregatit de expertii in domeniu, unde altundeva decat la Zen Sushi. De obicei mergem pe meniul nostru classic, Maki for Two. Dar de data aceasta, am zis sa incercam si ceva nou. Mai ales ca au fost lansate cateva role de sushi … speciale. Iar trend foodies pofticiosi ca noi nu au cum sa rateze asa ceva.

Atmosfera si decorul in stil asiatic de la etajul restaurantului Zen Susi din Dorobanti, de pe strada George Calinescu, ne-a deschis apetitul pentru un ospat cu: almond flakes rolls, sunrise rolls, lobster rolls, truffle rolls si  beef foie gras maki. Totul, alaturi de cate o bere Saporo autentica. Un adevarat deliciu. Si acum imi ploua in gura de pofta.

Preferatele mele: cele ce au in mare parte avocado in compozitie. Iar cu wasabi… sunt ceva de nedescris. Demential gust. Cine a inventat wasabi, are toata aprecierea mea. In schimb, Marian a fost inebunit dupa rolele cu lobster si cele cu mango (sunrise).

Bineinteles, a ramas fidel celor cu vita si foie gras, care au mers perfect cu ghimbir murat si sos de soia. Gusturi diferite: daca eu nu ma dau in vand dupa sosul de soia si prefer sa “spice up the rolls” cu putin wasabi pana imi dau lacrimile de placere, Marian nu poate concepe role fara sosul de soia. Iar ghimbirul murat l-ar manca la orice alt preparat.

Pe langa rolele noi de sushi, mie mi-a placut mult-mult si atmosfera de la etajul restaurantului. O atmosfera data, in primul rand de aranjamentul asiatic, dar si de muzica ambientala. Toate acestea ne-au teleportat parca intr-o locatie exotica din Asia…Sau, de ce nu, la sarbatoarea ciresilor din Japonia. Nu am fost, dar imi imaginez ca este ceva de poveste si care iti da o stare de “zen”.  Zen am plecat si noi de aici. Si zen o sa revenim mereu cu drag.

In partea a doua a zilei, pentru cina am ales un restaurant libanez. Si nu orice restaurant cu specific libanez. Unul cu atmosfera de lounge, nou deschis. Souk. Perfect pentru un #turist in #bucuresti, intr-o sambata seara. Recent deschis si aproape de hotelul la care am fost cazati, in zona de nord a capitalei, pe calea Floreasca, Souk imbina perfect savorile libaneze cu atmosfera de lounge, intr-un cadru urban si colorat.

Fata de alte restaurante cu specific de acest fel, unde te astepti sa fie muzica orientala, Souk surprinde cu ritmuri vibrante si muzica mixata de Dj, dand acea atmosfera placuta de lounge. Dar un lounge in care te poti bucura si de bucate prospete si bine preparate. Chiar de la intrare se prezinta ca un restaurant libanez modern.

Meniul de mancare este unul ofertant. De la startere (cold si hot mezze), pana la platouri cu mixuri proaspete pe grill, shawarme, supe traditionale, dar si preparate pe baza de peste. Greu de decis. Greu de ales. Daca initial am zis ca mergem pe un mix de cold mezze – 7 mezze libaneze la alegere:

–  Truffles hommos – hummus traditional cu salsa de trufe

–  Wild Zaatar Labneh crema de iaurt cu mix Za’atar (cimbru, susan si sumac libaneze) si ulei de masline

– Beetroot Tahini Mutabal -mutabal amestecat cu fasii de sfacla,

– Flamed Tahini  Eggplant Muttabal -vinete coapte cu pasta tahini, rodie, sumac libanez si ulei de masline

– Spicy Nuts Muhammara -pasta din miez de nuca, alune de padure si ardei iute, cu chimen si ulei de masline

– Old Fashion Labneh – crema de iaurt si ulei de masline

– Labneh Pomodori Secchi- crema de iaurt cu rosii uscate si ulei de masline.

Totul, alaturi de niste lipii aburinde si pufoase, am ales, intrun final, si un mix de carnuri la gratar cu legume. Aratau si miroseau prea bine sa nu le incercam. Si bine am facut.

Mashawi mix grill-ul cu frigarui de vitel, kafka, sheesh tauk si cotletele de berbecut pregatite la jar, si servite cu Souk Farmer’s Salad , mini hummus si salsa chilli sauce a fost delicios. Proaspete si suculente. Cu toate ca abia mai puteam respira, nu puteam rata desertul. Panna cotta cu apa de trandafiri si baklava cheesecake. Just yummy!

Pe partea de bauturi cei de la Souk stau foarte bine. Un meniu foarte variat si neasteptat pentru un restaurant cu specific libanez. Dar avand in vedere ca se merge si pe partea de lounge, bauturile acompaniaza armonios mancarea si muzica buna de aici.

Am uitat sa va mai spun: trebuie sa incercati humus-ul cu trufe! Este ceva demential de interesant si bun! Revin si intaresc ideea ca atmosfera de lounge si muzica de la Souk au facut deliciul unei seri memorabile de #Turist in #Bucuresti.

Duminica, dupa un mic dejun servit la hotelul Courtyard by Marriot ni s-a facut dor de Italia. De gusturile italienesti. De o burata buna. Si de o pizza ca la mama ei. Marian, cu pofta de paste. Ne-am adus aminte ca la noi in zona, pe soseaua Virtutii, este un restauant italienesc tare fain: Sole D’italia. Am fost la deschidere si ne-a placut. Asa ca, am plecat de la hotel, in jurul pranzului, fierti pe italienesc.

Am deschis apetitul cu o burata cremoasa, pe un pat de rucolla si rosii cherry proaspete. S-a armonizat perfect cu o focaccia fierbinte cu parmezan. Bineinteles, nu ne-am oprit aici.

Eu mi-am comandat o Pizza fior di latte, iar Marian, o portie generoasa de paste cu branza, la cuptor.  Un deliciu italienesc. Fara desert de data aceasta. Acestea au fost optiunile noastre, dar meniul de la Sole este unul foarte bogat in ceea ce priveste gama de pizza, paste si salate cu specific italienesc.

Pe scurt, pentru noi a fost un weekend de #Turist in #Bucuresti savuros. Cu trei arome diferite: asiatice, orientale si italienesti.

Acestea sunt restaurantele ce ne-au deschis noua apetitul si ne-au desfatat papilele gustative la inceput de an. Si sunt ideale pentru orice #Turist in #Bucuresti in cautare de mancare buna si atmosfera placuta. Si nu numai. Asa ca … trebuie sa le incercati si voi!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: