Trece vara, bine-mi pare: dăm cu 10% mai mult pentru vacanțe last minute Trece vara, bine-mi pare: dăm cu 10% mai mult pentru vacanțe last minute
Anul acesta, turiștii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanță last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult... Trece vara, bine-mi pare: dăm cu 10% mai mult pentru vacanțe last minute

Anul acesta, turiștii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanță last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult față de bugetul mediu cheltuit în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, turiștii care călătoresc în Cipru, Malta sau Spania sunt dispuși să cheltuie până la 600 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile.

Conform Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, turiștii români aleg destinațiile last minute datorită prețurilor scăzute ale vacanțelor. Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiștii sunt dispuși să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creștere cu aproape 10% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Paravion_Grecia“Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro.

Românii, generoși când vine vorba de călătorii: dau și 200 euro pe un bilet de avion în Europa. Unde ne plimbăm?

În general, pachetele de vacanță last minute în Grecia sunt achiziționate de cupluri cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, care doresc să petreacă un sejur de 7 zile la plajă, cea mai solicitata perioadă fiind săptămâna 10-16 august. Din datele agenției Paravion.ro mai reiese faptul că și turiștii din categoria de vârstă de peste 50 de ani preferă destinații care oferă aceleași facilități, pachetele last minute achiziționate de seniori reprezentând 10% din totalul celor vândute de agenție. Spre deosebire de turiștii mai tineri, aceștia sunt dispuși să cheltuie, în medie, 500-600 euro/persoană, preferând să călătorească în Malta, Cipru sau Spania.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: