Travelport devine primul GDS care oferă conținut prin conexiune IATA NDC Travelport devine primul GDS care oferă conținut prin conexiune IATA NDC
Premieră în turism. Travelport, cea mai mare platformă e-commerce din industria turismului, a devenit primul operator GDS care permite rezervări utilizând tehnologia NDC (New... Travelport devine primul GDS care oferă conținut prin conexiune IATA NDC

Premieră în turism. Travelport, cea mai mare platformă e-commerce din industria turismului, a devenit primul operator GDS care permite rezervări utilizând tehnologia NDC (New Distribution Capability) a IATA.

Prima rezervare cu standardul NDC a fost efectuată de o agenție din Marea Britanie, Meon Valley Travel, pe 19 octombrie, pentru un zbor Londra – Milano, al unei importante companii aeriene din Europa. Rezervarea a fost efectuată prin platforma de vânzare disponibilă agențiilor de turism, Travelport Smartpoint.

Noua funcționalitate permite rezervări pentru orice serviciu al companiei aeriene, fără costuri suplimentare. Este primul dintr-o serie de produse pe care Travelport le dezvoltă pentru a se adapta la noile canale de distribuție ale companiilor aeriene.

Industria aeriană dezvoltă noi canale de distribuție încă din 2012, cu scopul de a oferi servicii personalizate agențiilor de turism și pentru a îmbunătăţi relaţia companiilor aeriene cu călătorii. Travelport oferă deja Rich Content and Branding (Conţinut bogat şi personalizat) utlizat de peste 270 de companii aeriene, în cazul a 90 dintre acestea fiind integrate și alte 339 de servicii auxiliare. Noua tehnologie NDC este disponibilă folosind conexiuni XML similare cu cele pe care Travelport le utilizează în relația cu peste 20 de operatori low cost.

În februarie, Travelport a publicat planul de lansare al produselor disponibile prin tehnologia NDC, la două luni după ce a devenit primul operator GDS care a obținut cel mai înalt standard de certificare ca agregator  IATA (Level 3). Acest standard este necesar oricărei organizații care dorește să ofere cele mai importante informații și funcționalităţi necesare managementului călătoriei. În următoarele luni, prima versiune a noului sistem lansat în această săptămână va fi folosit de un număr considerabil de agenții de turism și companii aeriene, ca parte a lansării tehnologiei NDC. Va fi urmată, de asemenea, de o actualizare a produselor, inclusiv o versiune pentru agențiile de turism online, disponibilă din 2019.

”Este un moment de referință pentru distribuirea produselor companiilor aeriene. Ne bucurăm că suntem primii care dăm viață unei noi ere, cea a NDC-ului, adică a noilor canale de distribuție. A fost nevoie de abilități și de expertize extraordinare pentru a face posibil acest lucru și vreau, pe această cale, să le mulțumesc în egală măsură colegilor mei de la Travelport cât și partenerilor noștri. Suntem însă abia la începutul dezvoltării NDC-ului și evoluția va veni din practică. Între timp, vom continua să oferim o platformă de travel globală și multifuncţională, capabilă să susțină rapid un volum mare de căutări și rezervări pentru cei mai mari furnizori de travel din lume și agenții de turism”, spune Gordon Wilson, președinte și CEO Travelport.

Dată fiind complexitatea tehnologiei, Travelort continuă dezvoltarea noilor produse în concordanță cu nevoile agențiilor de turism și ale companiilor aeriene din toată lumea.

”Felicitări Travelport pentru efectuarea primei rezervări prin noul canal de distribuţie NDC. Este un mare pas înainte în noua eră a distribuţiei produselor companiilor aeriene. Suntem nerăbdători să continuăm colaborarea cu Travelport care integrează tehnologia NDC în produsele sale ce vor fi lansate în următoarele luni, respectiv următorii ani”, spune Aleks Popovich, Senior Vice President, Financial and Distribution Services IATA.

”Suntem mândri să fim prima agenție care face o rezervare prin intermediul unui GDS utilizând NDC-ul. Ne-am adaptat întotdeauna noilor tehnologii și suntem onorați că am fost aleși ca parteneri într-un astfel de moment de referință”, spune Colin Boddy, Corporate Director la Meon Valley Travel.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: