Costa Rica este cea mai apreciata destinatie, recomandata de turistii din intreaga lume, conform celui mai complex studiu la nivel mondial despre piata turismului,...

ski austria 3Costa Rica este cea mai apreciata destinatie, recomandata de turistii din intreaga lume, conform celui mai complex studiu la nivel mondial despre piata turismului, The Global Tourism Monitor. In acelasi clasament, Romania ocupa locul 67. In Europa, liderul clasamentului este Austria (58), urmata de Italia (56), Croatia (54), Norvegia (53), Grecia (52) si Marea Britanie (52). 

Studiul a fost realizat de Mercury Research impreuna cu Asociatia Global Market Research (www.agmr.com) in prima jumatate a anului 2014,  pe un esantion de 23.116 de respondenti din 26 de tari din Europa, America, Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu si ofera informatii despre 84 de destinatii turistice.  Rezultatele studiului mai arata ca nu intotdeauna cele mai recomandate destinatii de vacanta sunt si cele mai promovate. Spre exemplu, doar 2% dintre participantii la studiu au vazut reclame sau oferte de vacanta pentru fruntasa clasamentului, Costa Rica.

Clasamentul celor mai apreciate destinatii turistice a fost realizat in functie de experienta turistilor si de gradul in care acestia ar recomanda tara respectiva potentialilor vizitatori.  Costa Rica a obtinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situandu-se Tunisia (-7).

TOP 10 – cele mai recomandate destinatii din Europa

Loc Tara Scor

1

Austria 58

2

Italia 56

3

Croatia 54

4

Norvegia 53

5

Grecia 52

6

Marea Britanie 52

7

Irlanda 49

8

Spania 49

9

Republica Ceha 48

10

Suedia 48

Continentul american ofera de asemenea si tara cu cea mai buna promovare turistica, USA beneficiind de cea mai buna vizibilitate in randul vizitatorilor. In ultimul an de la realizarea studiului, 13% dintre participantii la studiu au vazut reclame sau oferte turistice pentru aceasta destinatie.  USA s-a promovat cel mai bine printre canadieni, brazilieni si australieni.

In Europa, in fruntea clasamentului la promovare se afla Franta (11%),  Turcia (11%), Grecia (10%), Italia (10%) si Austria (7%). Atat Franta cat si Turcia beneficiaza de o expunere ridicata in ofertele care se adreseaza romanilor, Romania fiind in topul tarilor in care aceste destinatii au cea mai activa promovare.  La nivel mondial, Franta are cea mai mare notoritate ca destinatie de vacanta printre brazilieni, romani si canadieni, iar Turcia apare cel mai des in ofertele furnizorilor din Romania, Germania si Rusia.

Romania – locul 67

Romania se situeaza pe locul 67 in topul celor mai recomandate destinatii turistice, obtinand scorul de 26, si doar 1% dintre straini au vazut in ultimele 12 luni oferte de vacanta sau alte modalitati de promovare pentru tara noastra. In schimb, destinatiile pe care romanii le-au intalnit cel mai des in ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: