Travel trends: o zi la Sofia. Principalele atracţii ale Capitalei Bulgariei Travel trends: o zi la Sofia. Principalele atracţii ale Capitalei Bulgariei
Sunteţi fani ai formaţiei americane Bon Jovi? Atunci cu siguranţă ştiţi că idolii voştri vor concerta în capitala Bulgariei în data de 14 mai... Travel trends: o zi la Sofia. Principalele atracţii ale Capitalei Bulgariei
Biserica-Aleksandr-Nevski-din-Sofia-Bulgaria-4Sunteţi fani ai formaţiei americane Bon Jovi? Atunci cu siguranţă ştiţi că idolii voştri vor concerta în capitala Bulgariei în data de 14 mai şi mai mult, veţi fi prezenţi acolo!

Dacă tot ajungeţi la Sofia, iar unii dintre voi vizitaţi pentru prima oară acest oraş, echipa Gadget&Trends, şi ea prezentă la concert, s-a gândit să vă propună câteva atracţii turistice care, cu siguranţă vă vor încânta privirile şi vor face  ca timpul petrecut în aşteptarea idolilor voştri să treacă mai repede.

Turiştii care vizitează Sofia se îndrăgostesc de străduţele cochete şi de diversitatea clădirilor. Peisajul se împarte atât între blocurile comuniste atât de cunoscute nouă, dar şi de clădirile în stil vienez sau bisericile în stil neobizantin.

Unul dintre cele mai importante monumente ale oraşului este Catedrala Alexander Nevsky, cea mai mare catedrală şi una dintre cele mai frumoase biserici din Peninsula Balcanică, cu icoane, fresce şi o arhitectură neobizantină. În interior s-au folosit pentru decoraţiuni marmura, onix, alabastru, iar colecţia de icoane ortodoxe este una dintre cele mai valoroase din lume. Catedrala a fost construită pentru a celebra victoria obţinută în urma Războiul de Independenţă (1877-1878) împotriva stăpânirii otomane.

Biserica Sf. Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe, construită în perioada împăratului Iustinian, este cea care a dat numele oraşului.

Monumentul Levski, ridicat pe locul unde Levski a fost executat de turci, în 1873, este dedicat eroului naţional Vassil Levski (şi stadionul naţional din Sofia îi portă numele), conducătorul campaniei de eliberare a Bulgariei de sub stăpânirea otomană.

În Capitala Bulgariei mai puteţi vizita Palatul Naţional al Culturii, situat în centrul oraşului, cel mai mare complex de acest gen din Europa de Sud – Est, Muzeul Naţional de Istorie, care găzduieşte peste 500.000 de exponate ce datează din preistoria până în zilele noastre, Sinagoga Centrală, Moscheia Banya Bashi sau Grădina Oraşului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: