Toamna, călătoriile urmăresc diversitatea…berii! Încearcă Oktoberfest și alte cinci festivaluri europene ale berii în septembrie. După o vară cu vacanțe și călătorii, toamna bate...

beer_toastToamna, călătoriile urmăresc diversitatea…berii! Încearcă Oktoberfest și alte cinci festivaluri europene ale berii în septembrie.

După o vară cu vacanțe și călătorii, toamna bate la ușă și a venit momentul programării unor escapade de scurtă durată, potrivite sezonului.  Destinațiile europene sunt un pariu câștigător pe timpul toamnei și luna septembrie pare să fie luna berii, în condițiile în care festivaluri ale berii au loc în numeroase orașe din Europa.

Dintre destinațiile de călătorie de care vă puteți bucura în septembrie fac parte Germania și faimosul său Oktoberfest, dar și Norvegia, Irlanda, Italia, Austria sau Suedia.

Astfel încât, celor printre ale căror pasiuni se numără și călătoriile, și berea, Tripsta le recomandă câteva evenimente și destinații pentru călătorii în luna septembrie:

Oktoberfest  – Munchen (Germania)

Oktoberfest_logoRenumit pe plan internațional, Oktoberfest are loc anul acesta în perioada 20 septembrie – 5 octombrie, în Munchen. Primul Oktoberfest a avut loc în 1810, în onoarea căsătoriei prințului bavarez Ludwig și a prințesei Therese von Sachsen-Hildburghausen.

Anul acesta, fanii berii și cei care vor să experimenteze atmosfera Oktoberfest vor avea access la 14 corturi de unde vor putea cumpăra bere între orele 10.00 – 22.00; la Oktoberfest, berea la un litru va putea fi achiziționată la prețuri între Euro 9.10 – 9.50.

Ești pregătit pentru experiența Oktoberfest? Biletul tău pentru Munchen te așteaptă deja!

Irish craft beer cider festivalIrish Craft Beer & Cider FestivalDublin (Irlanda)

Mergi la Dublin, în Irlanda, dacă vrei să vezi ce gust are berea irlandeză la ea acasa și vei putea degusta bauturile unor producători precum Black Donkey, Barrelhead Brewery, Five Lamps, Franciscan Well, Stone Barell sau O’Hara’s.

Irish Craft Beer & Cider Festival are loc în perioada 4-7 septembrie și aduce la un loc peste 200 de beri si sortimente de cidru din toate regiunile Irlandei. Circa 10.000 de persoane sunt așteptate să participe la acest festival.

Bergen ØlfestivalBergen (Norvegia)

BOBerea este la ea acasă și în teritoriile vikingilor, iar Bergen găzduiește propriul festival al berii în septembrie (5-6). Festivalul  pune accentul pe gust și calitate, inovație și tradiție, cultură și pasiune pentru berea norvegiană – berării, beri de casă, cultură gastronomică și cultura berii.

Reunind numai beri de fabricație locală, evenimentul din Bergen este o ocazie pentru degustări, discuții și distracție.

villaggio della birra_logoVillaggio della Birra (Festivalul internațional al micilor berării) – Piana-Buonconvento-Toscana, Italia

Berile italiene, belgiene și americane se întâlnesc cu consumatorii lor pe 5-7 Septembrie, în Italia, în Piana-Buonconvento-Toscana, între Florența și Roma.

Evenimentul, care a ajuns la a noua ediție, va reuni berarii și standurile lor, care le vor oferi vizitatorilor ocazia să le deguste berile într-o atmosferă prietenoasă. Devenit un eveniment de referință internațională, festivalul selectează numai berăriile ”adevărate” și face toate demersurile necesare pentru ca iubitorii de bere să poată descoperi bogăția tradiției artei berii din Belgia, Italia și din alte părți ale lumii.

Village of the Beer este o experiență 360°, care include berarii și berile lor, standuri gastronomice, muzică live și expoziții artistice.

wienerWienerBierfest  – Viena (Austria)

Festivalul austriac al berii are loc la Viena, în perioada 11-14 septembrie. Evenimentul scoate în evidență tradiția austriacă a berii și are loc în centrul Vienei. Cu un program atractiv, evenimentul le oferă consumatorilor, pe lângă bere, și delicii culinare de pe întreg teritoriul țării.

Mai mult de 30 de berari austrieci vor fi prezenți la festival cu peste 250 de tipuri de bere și toate astea sunt la doar un zbor distanță!

Stockholm Beer and Whisky Festival_logoStockholm Beer and Whisky FestivalStockholm (Suedia)

Suedezii au și ei propriul festival al berii și whisky-ului, în perioada 25-27 septembrie și 2-4 octombrie. Organizat în capital suedeză, festivalul se desfășoară timp de două week-enduri consecutive. Stockholmul te așteaptă, rezervă-ți biletul și pregătește-te să petreci în stil suedez!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: