Travel Trends: 3 zile în Bordeaux Travel Trends: 3 zile în Bordeaux
Cu toții știm că orașul Bordeaux este considerat capitala internațională a vinurilor și pe drept cuvânt i se potrivește acest titlul. De ce spun... Travel Trends: 3 zile în Bordeaux

Cu toții știm că orașul Bordeaux este considerat capitala internațională a vinurilor și pe drept cuvânt i se potrivește acest titlul. De ce spun asta? Pentru că am avut ocazia să îl vizitez, recent, și am simțit cu propriile papile gustative licoarea lui Bachus din această zonă. Însă, Bordeaux reprezintă mult mai mult. Are un vibe aparte, tineresc, iar numărul turiștilor care îi trec pragul crește de la an la an. Iar asta este bine și pentru tine… călătorule!

La o primă vedere, dacă zici Bordeaux, zici, fără doar și poate, vin de bună calitate. Nimic mai adevărat. Însă, dacă ajungi în Bordeaux o să îți dai singur seama că acest oraș este cu adevărat fascinant. Și nu doar pentru vinurile sale. Pentru arhitectură, pentru străduțele sale înțesate de terase, pentru locurile noi care apar de la an la an și pentru mâncarea deosebită. Unde mai pui că, Bordeaux a fost ales de Lonely Planet în 2017 în topul celor mai atractive orașe, iar cu un an înaine a primit locul doi din partea New York Times în topul orașelor de vizitat. În 2015 a fost considerat – European Best Destination -.

Plasat în sud-vestul Franței, prefectura departamentului Gironde și capitala regiunii Noua Aquitania, orașul este traversat de fluviul Garonne. Centrul istoric vechi al orașului Bordeaux a fost înscris în anul 2007 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, iar astăzi, regiunea Bordeaux are aproximativ 111.000 de hectare de viță de vie, fiind considerată cel mai mare producător de vinuri din Franța, cu mai mult de un sfert din producția totală.

Revenind strict la orașul Bordeaux, trebuie să știți că are un farmec aparte în orice anotimp. Pentru mine a fost o experiență minunată organizată de cei de la Atout France – Agenția de Dezvoltare a Turismului din Franța, dar mi-am promis că am să revin să îl vizitez și în doi.

Mi-au rămas în minte Place de la Bourse si Mirror d’Eau, un loc unde turiștii roiesc la orice oră din zi și din noapte, Pont de Pierre (Podul de piatra), ce se încadrează perfect printre imaginea clădirilor elegante ale orașului, Grosse Cloche și Porte Cailhau, dar și La Cite du Vin – un centru cultural ultra-modern ce aduce la rang de sărbătoare vinul și pe care nu trebuie să îl ratați. Toto aici găsiți și Catedrale Saint-Andre, un edificiu care poate fi comparat cu Notre-Dame din Paris în ceea ce privește grandoarea lui.

Unde mai pui că, în Bordeaux, pe lângă vinurile de calitate există și o bucătărie senzațională, sofisticată și cu o identitate proprie. Aici am încercat prima dată caneles, adevărate delicatese franțuzești cu rom și vanilie, în formă cilindrică, cu striații.

Chiar am și luat parte la un cooking show, unde am preparat aceste prăjituri ce se gătesc încă din timpuri stravechi și constituie un desert foarte cunoscut și apreciat în aceatsă regiune. Tot aici găsiți și fructe de mare, dar și fripturi cu sos bordelaise, preparate cu vin, adevărate delicii culinare.

Bordeaux este cunsocut și ca un important port turistic. Anul trecut, 48 de nave de croazieră au ancorat aici și nu mai puțin de 30.000 de turiști au descălecat in oraș. Pentru cei pasionați de croaziere, trebuie să știți că există și curse locale care prezintă orașul de la un capăt la altul. Croazierele pe râul Garrone sunt din 30 in 30 de minute, iar unele include și un meniu specific local.

Ar mai fi multe de spus despre acest oraș, însă cel mai bine ar fi să îl descoperiți singuri. Noi lăsăm pozele să vorbească de la sine și garantăm că nu veți regreta dacă alegeți Bordeaux ca destinație de vacanță. Puteți să ajungeți destul de ușor la Bordeaux cu o cursă directă Blue Air ( noi așa am făcut, iar zborul a fost excelent ), iar drumul de la aeroport până în centrul orașului nu va dura mai mult de 30-40 de minute.

Dacă vreți să mergeți la ski în Franța, citiți … 

Unde se duc schiorii când se duc …?

În plus, în apropierea orașului aveți multe de văzut. Recomandăm o excursie de o zi in Saint-Émilion, localitate intrată şi în patrimoniul UNESCO, unul dintre cele mai vechi locuri unde se produce vinul din regiunea Bordeaux. Dacă vă decideți să stați mai mult, nu trebuie să ratați o zi în Golfului Arcachon și nici Duna din Pilat, cea mai mare dună de nisip din Europa! Se ajunge relativ ușor cu trenul și autobuzul. Dar despre aceste excursii vom scrie … în curând!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: