Transylvania College vrea să strângă peste 50.000 euro pentru susținerea a 10 bursieri Transylvania College vrea să strângă peste 50.000 euro pentru susținerea a 10 bursieri
Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, organizează cea de-a XVI-a ediție a balului Scholarship Society, eveniment prin... Transylvania College vrea să strângă peste 50.000 euro pentru susținerea a 10 bursieri

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, organizează cea de-a XVI-a ediție a balului Scholarship Society, eveniment prin care și-a propus să strângă peste 50.000 euro, aproximativ 60% din suma necesară susținerii a 10 burse integrale pentru elevi cu rezultate deosebite.

Potrivit instituției clujene, în anul școlar 2016-2017 au fost înscriși 10 elevi în programul de burse Scholarship Society. Valoarea totală a costurilor aferente școlarizării acestora se ridică la 84.000 euro, 60% din această sumă dorind a fi mobilizată prin evenimentul de caritate organizat în această lună. Diferența până la valoarea integrală a costurilor urmează a fi susținută cu ajutorul altor parteneri ai Fundației Transylvania College.

În cadrul evenimentului caritabil, participanții vor avea șansa de a lua parte la două tipuri de licitații – live și silent, în urma cărora vor putea câștiga obiecte unicat precum o rachetă de tenis semnată de Simona Halep, dar și mantouri, diverse obiecte de artă confecționate de către cercul de artă al școlii sau de către elevi voluntari, abonamente la centre sportive și coșuri tematice realizate de elevi. Pe lângă acestea, invitații vor putea licita și pentru experiențe inedite – obținerea unei apariții în una dintre cele două viitoare ecranizări regizate de Tudor Giurgiu și posibilitatea ca un elev din Transylvania College să fie Director Executiv al școlii timp de o zi.

Fondurile strânse în urma ediției precedente a balului s-au ridicat la aprox. 37.000 euro, sumă prin care au fost susținuți 5 elevi bursieri. În total, datorită primelor 15 ediții ale evenimentului, valoarea totală a burselor a ajuns la peste 530.000 euro, rezultatele fiind vizibile în rândul elevilor absolvenți care studiază astăzi în universități prestigioase din Europa.

„Prin edițiile anterioare ale Scholarship Society Ball, am reușit să oferim peste 100 de burse de studiu unor elevi excepționali din întreaga țară. Primii noștri elevi bursieri își pun deja bazele carierelor în informatică, managementul afacerilor sau jurnalism, fiind studenți în cadrul unor universități precum Southampton University (Marea Britanie), Koln University (Germania) sau Meriott-Watt University (Scoția)”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Printre absolvenții bursieri care și-au descoperit pasiunea la Transylvania College se numără elevi precum Bogdan Buduroiu, care studiază acum Computer Science în cadrul universității din Southampton, Anamaria Mihuț, care urmează cursurile Universității International Business Management la Heriot-Watt University, dar și Vlad Mureșan, câștigător al marelui premiu oferit de către Royal Society of Chemistry pentru lucrarea The Neoteric Vitruvian’s Arm și, în aceste momente, student în cadrul Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie, în sala de evenimente Transylvania Forum, din Cluj-Napoca, pe lângă cele două tipuri de licitații, fiind planificate și momente speciale de divertisment.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: