Topul celor mai căutate destinații europene pentru city break. Pe ce loc se află România? Topul celor mai căutate destinații europene pentru city break. Pe ce loc se află România?
Conform The Global Tourism Monitor, un studiu realizat de Mercury Research împreună cu asociația Global Market Research, Italia se află în topul destinațiilor din... Topul celor mai căutate destinații europene pentru city break. Pe ce loc se află România?

Conform The Global Tourism Monitor, un studiu realizat de Mercury Research împreună cu asociația Global Market Research, Italia se află în topul destinațiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandări din partea turiștilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte de maxim 3 zile.

Studiul a fost realizat în prima jumătate a anului 2015  pe un eșantion de 16.800 de respondenți din 24 de țări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu și oferă informații despre 111 destinații turistice.

După Italia, la diferență foarte mică, se află insulele din Grecia și Finlanda, departajate de fruntașa clasamentului de doar câteva zecimale. România se află pe locul 23 în topul celor mai apreciate destinații din Europa pentru sejururi scurte, situându-se înaintea unor țări precum Muntenegru și Bulgaria. Cei mai mulți dintre turiștii străini care au ales România pentru un sejur scurt au fost motivați de vizitarea de obiective turistice și de experiențele turistice noi, și doar într-o mică măsură de cunoașterea culturii locale.

TOP 10 cele mai recomandate destinaţii din Europa pentru sejururi scurte

Loc Tara Scor*
1 Italia 51
2 Grecia – Insule 51
3 Finlanda 51
4 Austria 50
5 Portugalia 47
6 Cehia 44
7 Irlanda 44
8 Spania 42
9 Franţa 41
10 Olanda 41

**România = 22, Muntenegru = 20, Bulgaria = 19

*Scorul (NPS = NET PROMOTING SCORE) este un indicator de măsurare a popularităţii unei destinaţii, care ia în considerare gradul în care turiştii ar recomanda-o pentru petrecerea vacanţei şi se calculeaza ca diferenţa de puncte procentuale dintre promoteri (turiştii care acorda note mari, între 8-10) și detractori (care acorda note mici între 0-6).

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia (70), urmată de Suedia (66) și Austria (62).

Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city breaks, cât și pentru vacanțe lungi (minim 4 nopţi) este Ucraina (-51).  La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

Norvegia

Norvegia

Intenţii de vacanţă

În ceea ce privește viitoarele destinații de vacanță pe care turiștii din întreaga lume doresc să le experimenteze în acest an, Spania se află în topul țărilor din Europa vor să le viziteze. Deși mai bine promovate decât Spania, Franța și Italia sunt următoarele destinații vizate de turiști pentru vacanță anul acesta.

Dacă 8% dintre turiștii din întreagă lume au au văzut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridică la 13% când vine vorba despre Franța și Italia. Deși Bulgaria are un scor mai mic decât România în ceea ce privește recomandările turiștilor care au vizitat această țara, la nivel de marketing turistic situația se inversează.

Bulgaria este mai bine promovată decât România, 4% dintre străini au văzut reclame sau oferte turistice pentru această destinație în comparație cu 2% pentru România. Doar 1% dintre turiștii străini iau în considerare petrecerea vacanței în România în 2015.

Top 10 destinaţii de vacanţă din Europa vizate pentru 2015

Loc Tara %
1 Spania 12%
2 Italia 10%
3 Franţa 10%
4 Grecia 7%
5 UK 7%
6 Austria 6%
7 Turcia 5%
8 Croaţia 4%
9 Belgia 3%
10 Cehia 3%

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: