Top: cele mai vizitate orașe ale lumii în 2015 – FOTO Top: cele mai vizitate orașe ale lumii în 2015 – FOTO
MasterCard realizează anual un clasament al orașelor care atrag cel mai mare număr de turiști din întreaga lume. Topul analizează datele din 132 dintre... Top: cele mai vizitate orașe ale lumii în 2015 – FOTO

MasterCard realizează anual un clasament al orașelor care atrag cel mai mare număr de turiști din întreaga lume. Topul analizează datele din 132 dintre cele mai vizitate orașe de pe mapamond, încercând să realizeze un model al modului în care călătorii se mișcă prin lume și aleg următoarele destinație de vizitat.

Potrivit topului MasterCard Global Destinations Cities Index din acest an, Londra și Bangkok sunt pentru al cincilea an consecutiv primele două orașe în preferințele turiștilor, fiind vizitate de 18,82 milioane de persoane, respectiv 18,24 milioane de persoane.

Analiștii de travel sunt de părere că în 2015, numărul înnoptărilor în cele 132 de orașe din clasament va ajunge la 383 de milioane, turiștii urmând să cheltuiască în total 360 de miliarde de dolari în timpul deplasărilor.

Totodată, potrivit indexului MasterCard, zona Asia/Pacific găzduiește 3 dintre primele 4 destinații cu cea mai mare rată de creștere între 2009 și 2015 (Colombo, Chengdu și Osaka), în timp ce în America de Nord, Houston este perla coroanei, fiind orașul cu cea mai mare creștere a numărului de vizitatori din 2009 și singura destinație americană cu un plus de două cifre.

Iată cum diferă clasamentul din 2015 de cel din anul anterior și care sunt cele mai vizitate 10 orașe ale lumii:

Sursa foto: http://www.cntraveler.com/

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: